icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Groene vingers op kantoor: snelgroeiende planten voor een frisse werkomgeving

Geplaatst op 05-01-2024  -  Categorie: Algemeen

3-epipremnum-aureum

Een groen kantoor heeft meer te bieden dan alleen esthetische waarde. Planten zijn niet alleen decoratief, maar ze kunnen ook de luchtkwaliteit verbeteren, stress verminderen en de productiviteit verhogen. Voor diegenen die denken dat ze geen groene vingers hebben, is er goed nieuws: er zijn tal van planten die snel groeien en weinig onderhoud vereisen. Met een beetje aandacht kunnen zelfs de meest onervaren plantenliefhebbers een groen paradijs op hun werkplek creëren. Hier zijn enkele suggesties en tips om je op weg te helpen.

Tekst: Eva Meily

Sansevieria

Sansevieria, ook wel bekend als Vrouwentongen, staat bekend om zijn taaiheid en vermogen om te overleven onder verschillende omstandigheden. Deze plant overleeft zowel in fel licht als in schaduw, en heeft een minimale waterbehoefte. Regelmatig sproeien is voldoende, en het kan zelfs een paar weken zonder water. Bovendien helpt de Sansevieria de lucht zuiveren door giftige stoffen te absorberen en zuurstof af te geven.

Zamioculcas zamiifolia

De Zamioculcas zamiifolia is een uitstekende keuze voor drukke kantoren omdat hij weinig eisen stelt aan licht en water. Deze plant overleeft goed in zowel helder licht als schaduw, en hij blijft groen, zelfs als je af en toe vergeet hem water te geven. Het is bekend om zijn vermogen om lucht te zuiveren door schadelijke chemicaliën te absorberen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert.

Epipremnum aureum

Pothos, ook wel bekend als Epipremnum aureum of Devils Ivy, is een van de makkelijkste onderhouden kamerplanten. Ook deze plant overleeft zowel in helder licht als in schaduw en vereist minimale bewatering. Pothos staat erom bekend de lucht te zuiveren door formaldehyde en benzeen te absorberen, stoffen die vaak voorkomen in kantooromgevingen.

Kamerbamboe

Kamerbamboe, ook bekend als Lucky Bamboo, is een populaire keuze voor kantoordecoratie vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en het feit dat het weinig verzorging nodig heeft. Deze plant doet het goed bij indirect licht en heeft slechts af en toe water nodig. Het wordt vaak gezien als een symbool van geluk en voorspoed, waardoor het niet alleen een praktische keuze is maar ook een positieve toevoeging aan je werkruimte.

Tips voor succesvol plantenonderhoud op kantoor:

  1. Lichtniveau

Zorg ervoor dat je de lichtvereisten van je plant begrijpt. Plaats planten die van helder licht houden dichter bij een raam, terwijl schaduwminnende planten verder van het raam kunnen worden geplaatst.

  1. Watergift

Overmatig water geven is een veelvoorkomende fout bij het onderhouden van kamerplanten. Geef pas water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Controleer regelmatig op vochtigheid voordat je opnieuw water geeft.

  1. Geschikte potten

Zorg ervoor dat de potten van je planten drainagegaten hebben om overtollig water af te voeren. Te veel water in de pot kan leiden tot wortelrot.

  1. Regelmatige schoonmaak

Houd de bladeren van je planten schoon door ze af en toe af te vegen met een vochtige doek. Dit helpt bij de fotosynthese en voorkomt de opbouw van stof.

  1. Luchtvochtigheid

Verhoog de luchtvochtigheid rond je planten als je kantooromgeving te droog is. Dit kan worden gedaan door een luchtbevochtiger toe te voegen of een ondiepe schaal met water in de buurt van de plant te plaatsen.

Met deze eenvoudige tips en de juiste keuze van snelgroeiende, onderhoudsvriendelijke planten, kun je een groene oase creëren op je werkplek. Niet alleen zullen deze planten een vleugje natuur toevoegen aan je kantoor, maar ze zullen ook je humeur verbeteren en stress verminderen. Dus waar wacht je nog op? Laat die groene vingers maar groeien!


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored