icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Winnaar Foto van de Maand november

20140217 A03FvdMNov2013Vijf JanvanDijk1

 

In beeld zien we een vijftal riethalmen weerspiegeld in het water. De foto is in zwart-wit omgezet en kent slechts drie tonen, wit, zwart en lichtgrijs. Het lichtgrijs is ongetwijfeld afkomstig van een fijn spinrag.

Deze foto zou je nihilistisch kunnen noemen. Alle overbodige beeldinformatie is verwijderd en we houden slechts het meest basale over. Vijf donkere vormen in een wit vlak. Het zwaartepunt van de vijf halmen staat net onder de middellijn van de foto waardoor de symmetrie in verticaal opzicht wordt doorbroken. De plaatsing van de halmen in horizontaal opzicht is waarschijnlijk volkomen
arbitrair doch heeft voor mij wel een speciaal soort ritme. Laat ik het anders zeggen, volgens mij is de foto minder fraai wanneer je hem horizontaal zou spiegelen.
Nu begint de reeks links met een halm die net iets dichter bij staat en eindigt net iets verder naar achteren. Zodoende zit er diepte in, versterkt door de subtiele suggestie van verbinding door het spinrag uitgevoerd in middengrijs.
Omdat de middelste halm de langste is wordt de anders logische reeks net even doorbroken zodat je als toeschouwer verrast wordt.

Foto Jan van Dijk, Panasonic DMC-TZ40, ISO 200, 1/2000”, f/6,3

 

Evenementen
JAN
16
Veiling probeerservice

Evenement

In 2020 wederom een veiling. Artikelen worden geveild onder de bekende voorwaarden, en ALLE artik...

FEB
15
Veiling probeerservice

Evenement

In 2020 wederom een veiling. Artikelen worden geveild onder de bekende voorwaarden, en ALLE artik...

JUN
9
Night of the Nerds

Evenement | Eindhoven

Night of the Nerds is hét event waar gepassioneerde nerds de allernieuwste ontwikkelingen in de w...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored