icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Winnaar Foto van de Maand januari 2014

20140407 A03Kinderdijk HansVerhoef

 

Foto: Hans Verhoef  

Deze maand, januari 2014, wint een foto die zich nauwgezet aan de opdracht houdt: een winterlandschap heeft nu eenmaal bij voorkeur een hoog gehalte aan sneeuw en ijs. Hans Verhoef verblijdt ons met een foto van Kinderdijk compleet met ijs en sneeuw.
De foto is niet recent maar van januari 2013 dus nog binnen de gestelde termijn van een jaar. Op de voorgrond een aanlegsteigertje, geflankeerd door riet. Een brede sloot, misschien eigenlijk meer een vaart, doorsnijdt de foto en leidt de kijker langs een dijk met daarop diverse molens. Dat is een summiere beschrijving van wat Kinderdijk is. Bekend bij menige toerist doch geheel onbekend voor mij. 
 
De belichting is egaal en voldoet aan de in het algemeen gestelde eisen. De sneeuw op de voorgrond vertoont veel detail. Een degelijk stuk, eigenlijk iets waar Hans Verhoef om bekend staat. Al lijkt de foto iets naar rechts over te hellen door de wat grotere afstand tussen de horizon en de bovenkant van de foto aan de rechterkant. De staande constructie van de aanlegsteiger lijkt echter goed al is dat geen garantie omdat deze evengoed scheef kan staan. De algehele kleur doet wat mat aan, zoals je wel vaker ziet bij de oude meesters. Nu heb ik het natuurlijk over de Nederlandse schilderkunst en niet specifiek over Hans Verhoef al zou de titel “Meester” hem niet misstaan. 
Is dit nu het zo geroemde Hollandse licht?

 

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond met extra cadeaukaarten voor leden

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdagavond 17 december a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Are...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored