icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Binnenkort in de probeerservice: Harman Kardon Citation 200

Datum: 26 september 2020  -  Categorie: Probeerservice
Premium draadloze en portable Design speaker voorzien van accu. Deze HK Citation 200 maakt gebruik van wifi als ook Bluetooth en kan geintegreerd worden binnen een mulitroom systeem gebruik makende van google Chromeca...

Binnenkort in de probeerservice: JBL Music link

Datum: 26 september 2020  -  Categorie: Probeerservice
De JBL Link Portable is een compacte wifi speaker, waarmee je zowel thuis als onderweg naar je favoriete nummers luistert. Je streamt zowel via wifi als bluetooth je muziek vanaf je smartphone of tablet. Dankzij de in...

Connected Youtube kanaal

Datum: 16 september 2020  -  Categorie: Algemeen
Wist je dat Connected zijn eigen YouTube kanaal heeft, waar we nuttige tips delen over allerlei onderwerpen. Wifi thuis, op vakantie, handige producten........ Op verzoek kunnen we ook zaken bespreken waar jullie mee...

Vine: films van zes seconden

20150519 Vine

In de VS is Vine, een sociaal netwerk van Twitter ala Instagram, maar dan met korte video's genaamd Vine's, mateloos populair. In Europa lijkt het platform maar niet van de grond te komen. Wellicht zijn we hier meer van de stilstaande Instagram's dan de bewegende Vine's, ondanks dat ook Instagram korte video's mogelijk maakt. Zonde, want als je ziet hoe creatief sommigen binnen de spanne van maximaal zes seconden zijn inspireert dat om je eigen Vine's te maken. We geven je tips om jouw eigen Vine-account op te zetten. Als inspiratie gooien we er enkele zeer leuke Vine's tegenaan.

Jouw eigen Vine-account

Download de Vine-app. Dit is vergelijkbaar in gebruik met bijvoorbeeld Instagram en beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. Vervolgens maak je een Vine-account aan en kun je ook je Twitter- en Facebook-account aan de app linken. Dat is in principe alles om je eerste Vine's te maken. Vanuit de app kun je jouw contactpersonen bijvoorbeeld een Vine sturen, nieuwe Vine's bekijken van de accounts die je volgt en jouw eigen Vine's verspreiden via Twitter. Zoeken naar Vine's kan natuurlijk ook.

App geïnstalleerd en account aangemaakt? Dan is het tijd om je eerste Vine te maken! Deze maak je door je vinger op het scherm te houden. Je hoeft niet de volle zes seconden op te nemen, Vine staat video's vanaf drie seconden toe. Tijdens het filmen biedt Vine je diverse tools om je video's beter te maken. Toets op de gereedschapssleutel om de opties zichtbaar te maken. Hier kun je kiezen uit een grid voor stabiele shots, een zoom-optie, ghosting voor transities en gebruik van je flitser als extra lichtbron.

Wanneer je hebt gefilmd worden je Vine's opgeslagen als sequenties die je opnieuw kan arrangeren in een lineaire tijdlijn via drag-and-drop. Frames kun je ook verwijderen door ze in de trashcan bovenaan het scherm te plaatsen. Klaar met het arrangeren van je Vine? Sla hem dan op met het diskette-icoon.

Tips en trucs

  • Om je Vine's echt speciaal te maken moet je natuurlijk wat werk steken in het filmen. Gebruik een statief voor strak stilstaand beeld bijvoorbeeld. Zowel voor iPhones als Android smartphones zijn er vele statieven in allerlei prijsklassen beschikbaar.
  • Wil je meerdere scenes met diverse shots in één Vine opnemen? Gebruik dan de ghosting-tool voor vloeiende transities tussen frames.
  • Waarom enkel je smartphone gebruiken? Als je meerdere devices hebt om mee te filmen kun je hele bijzondere effecten creëren. Zoals onderstaande Vine, waarbij een tweede camera is gebruikt en de Vine is bewerkt in bewerkingssoftware voor video. Hiervoor moet je waarschijnlijk wel je video's converteren naar diverse formaten. Gebruik hiervoor software zoals Handbrake bijvoorbeeld.
  • Maak contact met andere Vine-gebruikers. Je leert veel van elkaar wanneer je sociaal omgaat met andere gebruikers van Vine, je vergroot je netwerk en bovendien is het sociale aspect gewoon leuk.
  • Wanneer je je Vine upload, geef deze een passende locatienaam en gebruik hashtags die relevant zijn voor je Vine zodat gebruikers deze ook kunnen vinden. Voor meer exposure kun je je Vine ook op Twitter en Facebook plaatsen.

Tips en trucs

Dit zijn enkele leuke, bijzondere en zelfs briljante Vine's die jouw kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan.

  • Een artikel als deze is niet compleet zonder een compilatie van de meester van special effects op Vine, Zach King.
  • Vine staat bol van de geweldige stop-morion Vine's, zoals deze Vine van Daniel Ojanlatva.
  • Ontmoet BatDad, een vader die verkleed als Batman zijn zoon wijze levenslessen meegeeft.
  • Yelldesign maakt Vine's met geweldige trucs voor marketingdoeleinden.

 

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored