icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Verstuur jij nog losse bestanden? WinRAR biedt een beter alternatief

rar1-0

Navigeer je de afgelopen tien jaar al met gemak op een computer, dan komt een naam als WinRAR je wellicht bekend voor. Is dat niet het geval, dan is die kans klein. Dat neemt het belang van een archiveringstool als WinRAR niet weg. Of je nu de computer gebruikt om eens in de zoveel tijd de vakantiefoto’s uit te pluizen, via de mail de kerst te organiseren of jezelf urenlang kwijt te raken in de nieuwste actiegame: tegen het doorsturen, opslaan of uitpakken van grote verzamelingen van losse bestanden loopt iedereen aan. En dat kan de wereld uit.

Softwareprogramma WinRAR kwam op in het DOS-tijdperk. Rond 1995 was het programma onmisbaar voor serieuze computergebruikers. De fl oppy drives van toentertijd stonden dusdanig weinig opslagruimte toe, dat het comprimeren van bestanden geen luxe, maar noodzaak was. Opslagcapaciteit was duur. En bestanden die via WinRAR werden gearchiveerd, slokten minder capaciteit op.

Met de jaren is opslagcapaciteit in prijs verminderd. Hebben we het vandaag de dag over de schijfruimte van een moderne computers, dan hebben we het niet over kilobytes, maar terabytes. WinRAR werd aanvankelijk ontworpen met het hoofddoel om bestandsgrootte te verminderen. Resultaat was de mogelijkheid om meerdere bestanden in een archiefje te verzamelen. En terwijl het voordeel van een verminderde bestandsgrootte met de jaren is afgenomen, neemt het voordeel van de overzichtelijkheid van een archiefje alleen maar toe.

We jongleren met alsmaar meer bestanden. Een softwareprogramma dat je in staat stelt om met twee muisklikken tientallen losse bestanden samen te voegen tot één verstuurbaar bestand, is waardevol. Zo hoef je een reeks vakantiefoto’s niet langer los en onoverzichtelijk in een bijlage te voegen bij het delen met een familielid. Alhoewel de bestandsgrootte niet langer een vooraanstaand probleem is, kan het nooit kwaad om een lichtere vorm van opslag voorhanden te hebben. Bovendien krijg je de mogelijkheid om voor elk archief een unieke sleutel te creëren. Wie deze sleutelcode niet heeft, heeft geen toegang tot het archief. En in een wereld waar online criminaliteit met reuzensprongen vooruit gaat en een computerinbraak waarschijnlijker dan ooit wordt, is dat geen overbodige luxe.

Openen

Via WinRAR verpak je niet alleen bestanden, maar open je eveneens veertien verschillende soorten gecomprimeerde bestanden. Wie extensies als .rar, .zip en .7zip wel eens voorbij ziet komen, weet dat het uitpakken van deze archieven vaak uitstekend lukt. Dat heeft te maken met het feit dat moderne computers eerder wel dan niet worden meegeleverd met een archiveringstool. Dat betekent niet dat je per defi nitie voorzien bent van de juiste tool: software als 7zip wordt uitsluitend in het Engels geleverd en ondersteund. Daarentegen wordt WinRAR actief vertaald naar het Nederlands. En wanneer je er even niet meer uitkomt, bel je met een Nederlandstalig servicepunt.

Let wel, uitsluitend licentiehouders hebben toegang tot telefonische en schriftelijke support. Gratis gebruikmaken van WinRAR kan, maar is gelimiteerd tot 40 dagen. Gedurende die 40 dagen heb je ‒ op supportmogelijkheden na ‒ geen beperkingen. Downloaden kan eenvoudig en direct. Navigeer via het browser op de computer naar de onderstaande pagina. Daar vind je de meest recente versie. Na het downloaden zal de computer gecomprimeerde bestanden automatisch via WinRAR benaderen en uitpakken. Het inpakken van bestanden doe je door een selectie te maken, op de rechtermuisknop te drukken en op ‘Toevoegen aan archief’ te klikken.

Info: winrar.be 

Waarom WinRAR?

  • Gemakkelijk openen van veelvoorkomende gecomprimeerde bestanden als .7zip, .rar, .iso en .jar.
  • Archiveer in twee muisklikken tal van losse bestanden in één archief voor een overzichtelijke bundel, verminderde bestandsgrootte en vergemakkelijkt delen met familie, vrienden of collega’s.
  • 40 dagen gratis, waarna je eenmalig € 29,95 kan betalen om WinRAR voorgoed te kunnen gebruiken, geüpdatet en wel.
Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored