icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

To blog or not to blog

20130812 A16Schermafbeeldingwaarbenjij

Mijn dove vader was voor mij 9 jaar geleden de reden om te beginnen met bloggen over mijn reizen. Ik wilde mijn belevenissen met hem delen en deed dat per e-mail. Die e-mails belandden ook bij zijn vrienden. Door de reacties die ik van hun kreeg: ‘ze wilden ook graag met mij mee op digitale reis’, ben ik mijn reisverhalen online gaan publiceren. Zo zijn mijn belevenissen voor iedereen toegankelijk. En was mijn eerste stap naar het bloggen gezet.

Hoe pak je dat aan?

Het belangrijkste aan bloggen is écht zijn, jezelf zijn en persoonlijk zijn in het verhaal wat je vertelt. Neem de lezer mee in je ervaringen, belevenissen of avonturen. Creëer een wereld waarin de lezer als het ware aan je hand meegaat.
Dat doe je aan de ene kant door de juiste schrijftechnieken toe te passen, maar vooral ook door een thema te kiezen. In mijn geval bloggen over mijn reiservaringen. Binnen die reiservaringen pak ik per reis ook weer een thema.  En schrijven is schrappen ....

Mogelijkheden op internet

Mijn blog heeft een vaste plek op internet. Op waarbenjij.nu,  een community speciaal voor de reizigers onder ons, heb ik mijn eigen domein. Het gemak van waarbenjij.nu zit voor mij in de volledige opmaak die ze bieden. Ik hoef alleen te kiezen welke sfeer ik wil en de pagina wordt volledig opgezet. Daarnaast bieden ze een handige app, waardoor ik ook zonder laptop mijn blog online kan zetten en doorlinken naar Twitter of Facebook. Zo weet iedereen wanneer er weer een nieuwe blog online staat.

Veel hulpmiddelen

Er bestaan vele hulpmiddelen voor het maken van een blog, zoals Blogger, Typepad, Vox, blog.com. Ook Wordpress is zo’n tool. Veel gebruikt, en met uitgebreide mogelijkheden. Kijk hiervoor eens op http://wordpress.com/#video. De eerste stappen naar het bloggen zijn zo makkelijk en snel gezet.

Eenvoudige start

Een blog beginnen is simpel. Maak een account aan op wordpress.com en je kunt je eerste blog online zetten. Je kunt je pagina naar eigen inzicht opmaken, je blog promoten, andere blogs lezen etc. Voor een aantal opties in Wordpress moet je betalen, maar het blijft ook zonder deze opties een heel uitgebreide tool voor je eerste stap op bloggebied.
 De keuze is aan jou over welk thema je gaat bloggen. Doe dat vooral vanuit je hart en met passie.

Links:
Voorbeeldfilmpje
Wordpress
Eugenies blogs
Jouw blogs

 

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored