icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

The best of the best

bestand-13-11-17-10-22-35

Tekst: Ruby Amusah

 

Het einde van het jaar nadert. Ik vraag me af wat dit jaar zo memorabel maakt.
Wat is mijn ‘best of the best’? Ik wandel door de index van mijn geheugen. Leuke en pijnlijke herinneringen laten zich lezen terwijl ik doorblader. Ik realiseer me dat ik de meeste van deze herinneringen vastleg in beeld. Gedichten of foto’s, warme woorden in een e-mail, gezongen liedjes op WhatsApp. Mijn ‘best of the best’ is de iPhone7. Ik bedenk dat een telefoon tegenwoordig meer vertelt over wie je bent dan ik had verwacht. De inhoud van mijn telefoon vertelt een dagelijks verhaal door middel van foto’s, notities en applicaties.

De iPhone7 is, ondanks de komst van de iPhone8 en stilistische iPhone X, een prachtige telefoon.

Een telefoon die zich leent voor mijn hobby’s dichten, selfie-fotografie en video’s maken. Dagelijks documenteer ik emoties die ik vertaal naar beelden en deel deze op Instagram.  

Toen onlangs door onfortuinlijke omstandigheden mijn iPhone op zijn gezicht viel en eindigde met een winkelhaak in het beeldscherm, voelde ik me direct kreupel. Door de drukte bij de verzekeraar geniet ik nog steeds van een gehavende glasplaat. Ondanks deze situatie is mijn iPhone zijn kwaliteit niet verloren.

 

MINIMAAL MIDDEL, GROOTS RESULTAATbestand-13-11-17-10-23-05

De 12MP groothoek- en telelenscamera maken nog steeds prachtige foto’s. Timer modus geeft mij de optie fashion selfies te maken door de iPhone eenvoudig te plaatsen op alles wat kan dienen als plateau.

Ik ben hier erg vaardig in geworden want mensen vragen vaak aan mij wie mijn foto’s heeft gemaakt. Om mijn foto’s extra dynamiek te geven bewerk ik ze eenvoudig met ’Enlight’, een fotobewerkingsapp met oneindig veel opties die ik verkies boven ‘PicsArt’. Dit is ook een handige fotobewerkingsapp die ik zo nu en dan gebruik voor wat knip- en plakwerk. Om mijn Instagram-wall visueel aantrekkelijk te maken geef ik sommige foto’s een groter platform middels de app ‘Photo Grid’. Deze app knipt een foto in negen tegels waardoor je een postereffect krijgt.

Ook de videofunctie is geweldig. De videobeeldstabilisatie en de ruisonderdrukker zorgen ervoor dat wordt opgenomen wat er echt toe doet, in HD-kwaliteit. Daarna makkelijk te bewerken in de standaardvideo app van de iPhone ‘iMovie’ voor het toevoegen van een titeleffect. Voor complexere videobewerking zoals muziek, filter en tekst gebruik ik de ‘InShot’ app. Tot slot heeft deze app de functionaliteit om na bewerken direct te uploaden op Instagram. Voor mijn schrijvers-Instagramaccount maak ik zo de mooiste Spoken word video’s. Ik houd ervan om met minimale middelen een groot resultaat te bereiken. De iPhone7 doet dat samen met mij. Meer heb ik niet nodig.

 

OVERSCHADUWD?

De iPhone X heeft een TrueDept camera die wel ruim 30.000 onzichtbare punten projecteert en analyseert en zodoende je gezicht perfect in beeld brengt om dan nog maar te zwijgen over de ‘portret modus’. Daarom lijkt deze iPhone gemaakt voor fotografie.

Wat zou ik met deze iPhone X prachtige foto’s kunnen maken voor mijn ‘do it yourself y’ Instagram account. Ik kijk verward naar mijn iPhone 7, even voelt deze als een analoge spiegelreflexcamera. Wordt mijn iPhone 7 nu overschaduwd?

Gelukkig zie ik schoonheid in wat is geweest. Voor nu en de laatste dagen van het jaar is mijn iPhone 7 ‘the best of the best!’

 

Wat is die van jou?

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored