icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Sneller netwerk thuis

20160427 tplink

In het voorwoord van de vorige connected stonden al een paar regels over sneller wifi thuis. Met de komst van nieuwe wifi snelheden zijn de mogelijkheden van draadloos internet fors verbeterd. De wifi snelheden worden aangegeven in letters. Begonnen met a/b kwamen de g en de n standaard en nu is de ac standaard het nieuwste wat er te krijgen is.
Met tablets, smartphones en laptops wordt ook steeds mer gebruik gemaakt van mobiele verbindingen in plaats van kabels. Kortom, als je je netwerk moderniseeert heb je daar gelijk profijt van en maak je gebruik van de maximale snelheid van je internetverbinding. Om de snelheid van die verbinding te meten kun je (zowel bedraad als draadloos) gebruik maken van speedtest.net. Negeer alle reclame op die site en doe gewoon eens een testje "begin test"om de snelheid van je verbinding te meten. Komt deze overeen met het abonnement wat je denkt te hebben? Is er veel verschil tussen bedraad en draadloos ?. Dan loont het de moeite om je netwerk onder de loep te nemen. Veel mensen denken dat het modem/router (kastje vaak van de internetprovider) het enige is wat je kunt gebruiken. Met een extra toegangspunt, al dan niet op een andere locatie valt al heel veel winst te behalen. Zo'n extra router of toegangspunt kun je gewoon met een netwerkkabel aansluiten op je bestaande apparaat.
Ook loont het de moeite om bij je provider te vragen naar een gratis nieuw apparaat als je huidig apparaat al wat ouder is. Dat is natuurlijk de goedkoopste oplossing, dus zeker proberen!
Hoe meer toegangspunten in huis, hoe beter de dekking. Als je met meerdere routers gaat werken, zet ze dan in de zgn. brugmodus, dan zitten ze elkaar niet in de weg met het uitgeven van zgn. ip-adressen (een uniek adres voor elke computer) en hebben ze allemaal hetzelfde SSID (de naam die je het netwerk op je router geeft) en wachtwoord.
Binnenkort komen we met een aanbieding van een gerenomeerde routerfabrikant zodat je deze spullen ook voor een vriendelijke prijs kunt aanschaffen.

 

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored