icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Vakantietip: Zambia, ruig en onontgonnen

250-buffels-met-voertuig

Zambia is een relatief onbekende, maar prachtige safaribestemming, waar je geniet van ongerepte gebieden, vrij van de greep van massatoerisme. Hier deel je de natuur nog hoofdzakelijk met wilde dieren. De drie grootste rivieren in het land, de Luangwa, Kafue en Zambezi rivier, vormen de levensaders van de nationale parken. Jambo Safari Club, dé Zambia autoriteit, biedt unieke reizen naar dit unieke land.

Naast afwisselende landschappen en een indrukwekkende diversiteit in wilde dieren, biedt Zambia ook zeer gevarieerde safariactiviteiten. Gamedrives, waarbij je in een open 4x4 safarivoertuig op zoek gaat naar wilde dieren, kun je afwisselen met andere manieren om de natuur te beleven. De Kafue en Zambezi rivier nodigen uit voor een bootsafari, waarbij je op een ontspannen manier geniet van nijlpaarden, vogels, een lunch aan boord en een fraaie zonsondergang tijdens een sundowner.

De smalle zijrivieren en kanaaltjes van de Zambezi rivier bieden uitstekende mogelijkheden voor een avontuurlijke kanosafari, waarbij je in rustig tempo en onder begeleiding van een gids langs de oevers peddelt, terwijl je scherp in de gaten wordt gehouden door krokodillen. Ontdek de natuur te voet en ervaar dat al jouw zintuigen op scherp worden gezet. Een wandelsafari draait in basis niet om het afleggen van afstanden, maar om het zien van kleine details.

247-vervanging-wandelsafari-ipv-nijlpaarden-in-rivier

Bakermat

In South Luangwa ligt de bakermat van de hedendaagse wandelsafari. Een wandelsafari biedt een welkome afwisseling tijdens een safari. Hoe zo’n safari kan voelen? Het onderstaande fragment biedt een realistische indruk.

In de vroege ochtend, wanneer de temperatuur nog niet zo hoog is, wandel je onder begeleiding van een deskundige gids en een bewapende scout langs de oevers van de Luangwa rivier. Over vlaktes, of in de schaduw van eeuwenoude bomen. Al jouw zintuigen staan op scherp. De gids wijst je op sporen in het zand. Zijn het pootafdrukken van een leeuw? Een hyena? Of toch een luipaard? Plots klinkt vanuit een boom het waarschuwende geblaf van een baviaan. Verbaasd kijk je op in de richting van het geluid. Jouw gids heeft de baviaan allang gespot. Hij kent de signalen in de natuur als de beste en heeft reeds ontdekt waar het roofdier zich schuilhoudt!

249-leeuw-is-download-brochure-2018

Camp naar camp

Wandelsafari’s variëren in tijdsduur. Voor fervente liefhebbers bestaat zelfs de mogelijkheid om van camp naar camp te lopen. Na een aantal uur wandelen, biedt jouw camp een fijne ontspanningsplek. Ook hier hoef je je niet te vervelen: de camps zijn meestal niet omheind, waardoor het spektakel zich soms letterlijk voor de deur afspeelt.

In Livingstone, op de grens met Zimbabwe, vind je ook nog de wereldberoemde Victoria Falls. De Zambezirivier stort hier over een breedte van circa 1700 meter van maar liefst 110 meter naar beneden. In een van de fijne lodges, stroomopwaarts langs de rivier, kan je jouw reis door Zambia comfortabel beginnen of eindigen.

 Meer weten over de mogelijkheden en ervaringen? Bezoek de website van Jambo Safari Club, dé Afrika en Safari autoriteit. Of neem direct contact op via het onderstaande telefoonnummer.

Info: www.jambo.nl

Contact: 020-2012740

248-kanosafari

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored