icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Review: projecteer de weergave van een smartphone met de BenQ GV1

gv1-entertainment-kitchen

Overal en altijd de weergave van een smartphone of tablet projecteren: de BenQ GV1 maakt het mogelijk, draadloos en al. De handzame projector is ontworpen om video’s, social media, muziek en games te projecteren op momenten en plekken naar wens. Tv-avonden met vrienden, familiefeestjes, tijdens het koken en de sportsessie in huis: niet langer ben je overgelaten aan een smartphonedisplay. In plaats daarvan geniet je van een veel gezelliger beeld, zonder tijd kwijt te zijn aan een onnodige lange voorbereiding. Wij testten het product.

gv1-livingroom

Tevreden gebruik van beamers en dergelijke projectors is sinds jaar en dag uitdagend. Afhankelijkheid van het juiste oppervlakte voor een helder beeld, gedoe met kabels, beperkte aansluitmogelijkheden en al met al meer hoofdpijn dan kijkplezier. De GV1 tackelt elk veelvoorkomend gebrek van de traditionele projector.

In de praktijk

Het apparaat verstelt automatisch voor een perfect rechthoekige projectie, weegt slechts 708 gram, is tot drie uur lang bruikbaar met een volle batterij en is te verbinden met een smart device via Wi-Fi, hotspot of USB-C. Het koppelen van een device is in twee tellen gebeurd, waarna het streamen kan beginnen. In combinatie maken de eigenschappen het mogelijk om de GV1 vrijwel overal en altijd in te zetten.

Heb je vrienden over de vloer, dan ben je niet langer afhankelijk van een televisie om te genieten van een film. Samen koken en kijken? Open Netflix op de smartphone, koppel draadloos met de GV1 en voilà: de favoriete serie draait op de keukenwand. Sport je thuis, dan ben je niet langer uitsluitend aan muziek overgelaten.

gv1-entertainment-cooking

Audio

Waar je wilt, wat je wilt: de enkele voorwaarden zijn een opgeladen smartphone of dergelijk device en een opgeladen GV1. Is er geen signaal beschikbaar, dan ben je alsnog in staat om te koppelen en vanuit de interne opslag van een device te streamen. De projector voorziet bovendien niet alleen van weergave: een krachtige luidspreker met een vermogen van 5 watt stelt je in staat om het apparaat als waardige bluetooth-luidspreker te gebruiken. Een favoriete mobiele game of app komt in een compleet nieuw licht te staan wanneer de graphics uitvergroot geprojecteerd worden en de soundtrack versterkt wordt.  

gv1-entertainment-gym

connected-award-benq-gv1

Al met al

We kunnen de GV1 met een gerust hart aanraden. BenQ verpakt moderne projectietechnologie in een product dat denadruk legt op de mogelijkheden die deze technologie vandaag de biedt. In de praktijk ondervonden we geen last van lichtval of ongeschikte oppervlakten. Een omgeving kan invloed hebben op de kwaliteit van de projectie, maar in de situaties waar de GV1 voor bedoeld is – thuis, zij het op de bank of tijdens het sporten – is de weergave goed genoeg om onverstoord te streamen. Elke eigenschap draagt bij aan gebruiksgemak.

Een volledig overzicht van specificaties en mogelijkheden vind je op de website.

Adviesprijs: € 369,-

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored