icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Polaroid Originals: OneStep 2

polaroid

De moeder van de instant-foto’s is weer terug met een nieuwe camera en nieuwe film. De OneStep 2 is ontworpen als opvolger van de Polaroid OneStep die instant-fotografie 40 jaar geleden zo populair maakte.

Tekst: redactie

De nieuwe OneStep 2 is een instant-camera met een minimalistisch ontwerp dat daardoor voor iedereen zeer makkelijk in gebruik moet zijn. De camera heeft een modern ontwerp, maar doet desondanks toch denken aan de Polaroid OneStep die vier decennia geleden enorm populair was. Die camera stond maar liefst vier jaar lang op plek nummer 1 in de verkoopstatistieken van instant-camera’s.

Intuïtief

De camera is uitgerust met een flitser, een zelfontspanner en een stevige accu waarmee je maar liefst 60 dagen foto’s kan maken. Verder zijn er slechts enkele knoppen op de camera te vinden, waardoor de OneStep 2 heel intuïtief en eenvoudig te bedienen is. De OneStep 2 camera werkt met alle types i-Type Film en 600 Film, waardoor je heel veel keuze hebt en meer vrijheid voor expressie. Het zit allemaal in het ‘moment’. De films zijn beschikbaar in zowel kleur als zwart-wit, zodat je zelf kunt kiezen of je kleurrijke of juist monochrome foto’s wilt maken. Gelijk met de camera komt ook de derde generatie films die nog beter van kleur en contrast zijn. De film is ontwikkeld om de speciale sfeer waar Polaroid bekend mee is geworden goed vast te leggen.

Polaroid

In 1937 introduceerde Edwin Land het legendarische merk Polaroid dat in de loop der tijd een synoniem werd voor instant-foto’s. In 2001 ging het bedrijf, door de opkomst van digitale fotografie, failliet en in 2008 sloot de laatste filmfabriek de deuren. Deze fabriek werd later opgekocht door ‘The Impossible Project’ dat een grote passie had voor instant-fotografie en dit graag terug op de markt wilde brengen. Vorig jaar introduceerde Impossible dan ook de Impossible I-1, een instant-camera met interessante nieuwe functies.

Prijs: € 120,-
Info: eu.polaroidoriginals.com / transcontinenta.nl

Evenementen
JUN
20
Start Connected outletstore

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 26 november 2019 van: 17:00-21:00 Voor...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 17 december 2019 van: 17:00-21:00 Voor...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored