icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Polaroid Lab maakt Polaroids van je smartphonefoto’s

polaroid-lab-productfoto

Heb je wel eens een foto gemaakt met je telefoon terwijl je eigenlijk wenste dat je deze met een Polaroid-camera had gemaakt? Mocht dat het geval zijn, dan heeft Polaroid Originals nu dé oplossing! 

De oprichting van Polaroid vond plaats in de jaren ’30. Polaroid genoot internationale populariteit vanwege de instant fotocamera’s. Met de komst van digitale fotografie kreeg Polaroid het zwaar. In 2017 werd Polaroid Originals opgericht, waarna de oude Polaroids werden gemoderniseerd. maar een mini donkere kamer die jouw digitale smartphonefoto’s omtovert tot een Polaroidprinter! Het Polaroid Lab werkt samen met Color 600 en Color i-Type film en uiteraard de B&W 600 en B&W i-Type films. Standaard beschik je over acht foto’s, maar voor de echte creatieve Polaroidliefhebber is er nu ook een speciale filmpak geïntroduceerd met maar liefst veertig Polaroid prints.

Hoe werkt het Polaroid Lab?

Via de Polaroid Originals-app op je telefoon selecteer en bewerk je de foto die je wilt afdrukken. Je kunt allerlei leuke effecten toevoegen en collages vormgeven. Ben je tevreden over de preview van je foto, dan leg je je telefoon in de opening van het Polaroid Lab. Dit doe je met het scherm naar beneden. Vervolgens wordt de foto via een drietal lenzen in het Polaroid Lab geprojecteerd op een Polaroid fotopapiervel. Door middel van het unieke chemische proces in het fotopapier wordt niet veel later jouw foto als Polaroid zichtbaar.

Unieke opties

Het klinkt natuurlijk enorm leuk om op deze manier terug in de tijd te gaan, maar pas echt interessant wordt het als je aan de slag gaat met de unieke, moderne opties van het Polaroid Lab. Zo heb je de mogelijkheid om collages van maximaal 9 losse prints te maken. Je kunt er in de Polaroid Originals-app voor kiezen om de foto’s netjes als grid te printen of een beetje slordig over elkaar heen om een dynamische presentatie te creëren. Nog een stapje verder gaat het toevoegen van augmented reality aan je foto’s. In de app kun je een speciale visuele code aan je foto’s toevoegen, waardoor de kijker de foto’s kan scannen en aanvullende content zoals een andere foto of een making-of filmpje op zijn telefoon kan bekijken. Zo ga je met het Polaroid Lab niet alleen van digitaal naar analoog, maar ook weer terug!

polaroid-lab-productfoto-5

In de praktijk

Natuurlijk gingen we ook zelf aan de slag met het Polaroid Lab. We installeerden de app op onze telefoon en selecteerden een foto die we het waard vonden om te printen. We hadden een pakje B&W i-Type films tot onze beschikking, dus de kleurenfoto die we uitkozen, zou worden ontwikkeld in zwart-wit.  Het werken met het Polaroid Lab gaat heel intuïtief. Er zit weliswaar een startersgids bij, maar deze is eigenlijk overbodig. Nadat de Polaroid Originals-app is geïnstalleerd, wijst alles zich namelijk vanzelf. Via de klep aan de onderkant vul je de cassette met het fotopapier. Vervolgens druk je op de 'aan'-knop en schuift het apparaat iets uit om de lenzen in de goede positie te krijgen. In de Polaroid Originals-app selecteer je je foto en kies je voor kleuren- of zwart-wit prints en kun je de kleurverzadiging en contrast aanpassen. Ook kun je kiezen om je foto op één, twee, drie, vier, zes of negen films te belichten. Zodra je meer dan één film kiest, krijg je ook allerlei opties voor de compositie. De keuze is eindeloos en daar gaat dan ook de meeste tijd in zitten. Eenmaal gekozen is het een kwestie van een beetje met je foto schuiven en al dan niet de exposure aanpassen. Na een druk op de knop rollen de vers belichte prints één voor één uit het apparaat. Nog geen tien minuten later zijn daarop je foto’s in volle glorie te zien. Vol van contrast en lekker rauw: precies zoals een Polaroid foto hoort te zijn. 

Conclusie

Het Polaroid Lab heeft meerdere rake motto’s, waaronder: ‘Uit je Cloud en op je koelkast!’ en ‘Geen foto’s nemen, maar foto’s maken!’ Deze leuzen zullen vooral een jong publiek aanspreken. Maar ook voor de retrofan is het Polaroid Lab een leuke gadget. Zeg nou zelf: kijk je echt regelmatig alle foto’s op je telefoon terug? Met het Polaroid Lab kies je je mooiste foto’s uit, print je ze en hang je ze ergens waar je er altijd naar kunt kijken.

Beoordeling

  • + Unieke mogelijkheden
  • + Uiterst gebruiksvriendelijk
  • - Het uitdraaien van veel polaroidprints kan een kostbare aangelegenheid zijn  

Specificaties

  • Adviesprijs € 129,-
  • Afmetingen 150 x 115,6 x 149,7 millimeter
  • Gewicht 655 gram (zonder casette)
  • Lenzen Optisch acrylglas met AR coating
  • Batterij Lithium-ion batterij Oplaadbaar via bijgeleverde usb-kabel Polaroid Originals App beschikbaar voor iOS en Android
Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored