icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Plannen voor de zomer: dit is waarom je er vroeg bij moet zijn

vroegboeken

vroegboeken

Juist op het moment dat de zomer nog ver weg lijkt is het slim toch al je vakantie te plannen. Lastig, want je hebt waarschijnlijk nog geen idee waar je heen moet. Toch heeft vroegboeken teveel voordelen om het niet te doen. We zetten de drie p’s voor je op een rij.

Tekst: redactie

De eerste maanden van het nieuwe jaar zijn de beste tijd om alvast vooruit te plannen voor de zomer. Niet altijd makkelijk, want je zit met je hoofd nog lang niet bij zon, zee en strand. Toch is het zaak om even in die modus te komen en je reis te boeken. Maar waarom eigenlijk?

Prijs

De voornaamste reden is natuurlijk de prijs. Normaliter geldt: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je uiteindelijk reist. Diverse reisorganisaties hebben voor vroege boekers een speciaal gedeelte op hun website ingericht: hier kun je overzichtelijk alle prijzen zien en dus het voordeel van een vroege boeking.

De gunstige prijs voor vroegboeken geldt zowel voor een reis die je via een reisorganisatie boekt, als voor het transport en de plek waar je vakantie viert. Tip wanneer je een reis met het vliegtuig wilt boeken: browse anoniem, anders worden prijzen automatisch verhoogd door tracking cookies die op je computer worden opgeslagen.

Plek

Ten tweede: er is altijd plek. Dit betekent dat het wel heel hard storm moet lopen wil de reis van jouw keuze niet meer beschikbaar zijn. Als je in je eentje reist is het verkrijgen van een plek, of het nu om het vliegtuig of een hotel gaat, nog niet zo’n probleem. Reis je echter met een gezin met een of meerdere kinderen, dan wordt het een heel ander verhaal. Zo wil je natuurlijk dat het gekozen hotel ook kindvriendelijk is om maar wat te noemen.

Boek je vroeg, dan ben je er van verzekerd dat jouw gekozen hotel beschikbaar is. Bovendien kun je kiezen voor de services die je wilt. Je zit dus niet vast aan een half-pension, terwijl je eigenlijk all-inclusive wilde.

Pret

Natuurlijk, de aantrekkelijke prijs en garantie op een plek voor je reis zijn de voornaamste voordelen. Er is echter nog een ander - misschien wel het leukste - voordeel: de voorpret! Want boek je vroeg en ben je verzekerd van de reis, dan kun je direct beginnen met het uitkijken naar je reis en je vakantie helemaal inrichten. Koop bijvoorbeeld een boek over het land waar je naartoe gaat en lees je in over de gewoontes en gebruiken van de bevolking.

Nog leuker wordt het wanneer je inzoomt op de regio waarin je verblijft. Je kunt dan alvast beslissen welke plekken en bezienswaardigheden je wilt bezoeken bijvoorbeeld. Maar let wel op: pin je niet té vast op de planning die je maakt, want flexibiliteit op reis zorgt ervoor dat je nieuwe onverwachte dingen ontdekt, iets wat een reis nu juist zo bijzonder kan maken.

Vroegboeken versus last minute

Wil je goedkoper reizen, dan is naast vroegboeken ook last minute- een optie. Waar kies je nou voor? Het voordeel van vroegboeken is zekerheid. Bij een last minute-reis moet je maar zien wat voor reis je ter beschikking hebt en wat hier allemaal bij is inbegrepen. Bovendien is het prijsvoordeel van last minute-reizen - door het scherpe inkopen van tour operators - helemaal niet zo groot meer, vergeleken met reguliere- of vroegboekreizen.

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 26 november 2019 van: 17:00-21:00 Voor...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 17 december 2019 van: 17:00-21:00 ...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored