icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Personal audio: er zit meer muziek in muziek

ears

ADVERTORIAL Het aantal headphonemerken neemt jaarlijks toe en door de bomen is het spreekwoordelijke bos al een tijd niet meer te zien. Aan de rand van het bos staan de grote merken zoals een Beats, Sennheiser, Sony en Philips. Iedereen kent ze wel. Kijk je echter verder dan ontdek je een wereld van relatief onbekende merken. Merken die staan voor geluidskwaliteit, subtiel design en comfort. Ze conformeren zich niet aan de standaarden, maar creëren de nieuwe standaard. Campfire audio, Meze, Mr.Speakers en Hifiman? Het zegt de meesten niet zo veel, maar dat zijn wel de kabbelende beekjes, mooie watervallen en exotische vogels. Die ontdek je alleen maar als je met de juiste gidsen op pad gaat.

Stemming
Een groeiende groep mensen komt er achter dat er meer muziek zit in de muziek die ze nu beluisteren. Cryptisch? Niet echt! Er valt echt meer te beleven en te ontdekken als je een goede headphone op of een in-ear in hebt. Een blik op een willekeurig treinstation geeft een beeld van de hoeveelheid mensen die er eigenlijk dagelijks onbewust mee bezig is. Sta er even bij stil en vraag je af waarom je eigenlijk naar muziek luistert. Wellicht dringt dan het besef tot je door dat er een heel specifieke reden aan ten grondslag ligt.  

Muziek beïnvloedt de stemming en de sfeer. Het geeft een stuk geborgenheid. Beeld jezelf maar eens een wereld zonder muziek in. Dat gaat toch helemaal niet? Waarom zou je er dan niet optimaal van genieten?  

In-ear
De headphone is iedereen welbekend, maar aan de in-ear wordt vaak gerefereerd als ‘oordopjes’. Om de in-ears oftewel earphones oordopjes te noemen doet geen recht aan de geluidskwaliteit die ze kunnen leveren. We hebben het dan niet over de ‘dopjes’ die in je oor ‘ hangen’, maar over minispeakertjes die je in je oor doet. Het geluid gaat rechtstreeks het gehoorkanaal in en weinig tot niets gaat verloren. Dat heb je dus wel met de ‘oordopjes’ die de smartphonefabrikant er gemakshalve bij levert. Veel mensen zeggen: "dat verschil hoor ik toch niet.” Geloof ons, dat hoor je dus wél!

Ears Unlimited en Dune Blue hebben zich de afgelopen drie jaar ontwikkeld als specialisten op het gebied van personal audio.

Rick Buijs van Ears Unlimited en Personal about audio vertelt je graag alle ins and outs over headphones en in-ears. Je kunt er natuurlijk ook van alles beluisteren. 
www.earsunlimited.com

Michael Wongso van distributeur Dune Blue kan u voor diverse bijzondere personal audio merken verwijzen naar een dealer in de buurt.
www.duneblue.com/dealers

Evenementen
JAN
11
PC voor privé

Aanbiedingen

Vanaf het nieuwe jaar gaan we een aanbod doen met diverse PC's, Mac etc voor privégebruik. Naar a...

 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored