icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Panasonic LUMIX S5: fotograferen en filmen is een feest

panasonic2

De Panasonic LUMIX S5 is een compacte systeemcamera en de recentste toevoeging aan de LUMIX S-reeks. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze kleine, maar krachtige, camera.

De S5 heeft dezelfde 24 megapixel full frame sensor meegekregen als de LUMIX S1 met uitstekende prestaties bij ISO-waarden tussen de 100 en 51200. De sensor heeft geen anti-aliasing filter, wat meer scherpte mogelijkheid maakt dan met een filter. Ook andere specificaties heeft de jongste telg uit de S-serie afgekeken bij de eerdere modellen. De LUMIX S5 is echter een slag compacter dan zijn grotere broers en dat merk je in de praktijk. 

Pionier in video

Panasonic is pionier op het gebied van hybride camera’s waarmee zowel foto’s en video’s kunnen worden gemaakt. De LUMIX S5 is daarop geen uitzondering. Een grote rode opnameknop verklapt dat de camera moeiteloos switcht tussen stilstaande en bewegende opnamen. Waar andere camera’s snel te warm worden, is het dankzij de unieke warmteverspreidingstechnologie van Panasonic mogelijk om langdurig video op te nemen. Het dynamisch bereik van 14+ stops is gelijk aan dat van professionele filmcamera’s. De camera filmt in 4K 60p/50p 4:2:0 10-bits en 4K 30p/25p 4:2:2 10-bits. 4K 60p/50p 4:2:2 10-bits video’s worden gemaakt via HDMI-uitvoer.

Live bij alle actie

De camera heeft twee SD-kaartsloten en kan worden opgeladen via USB of netstroom. Er worden 5 GHz/2,4 GHz Wifi en Bluetooth 4.2 ondersteund. Wanneer er haast bij is, kun je je foto’s razendsnel overzetten naar je telefoon, tablet of je computer en delen op social media. Voor creatievelingen zijn er ook verschillende modi beschikbaar zoals de Live View Composite Shooting waarbij de sluiter van de camera ontspant bij vooraf bepaalde sluitertijd intervallen en delen van de foto samenvoegt tot één beeld. Dit is, in tegenstelling tot bulb opnamen, niet ten koste van de totale belichting. In de praktijk is dit handig wanneer je vuurwerk of een meteorenregen wil fotograferen. 

Artikel vervolgt onder de afbeelding.panasonic1

Ergonomie

In de praktijk is de LUMIX S5 een heel gebruiksvriendelijke camera. Het vrijkantelbare LCD-touchscherm is zeer helder een gedetailleerd, wat het mogelijk maakt om zelfs met reflectie nog goed op het beeld te kijken. Natuurlijk is het drie inch grote vrijkantelbare scherm niet altijd een alternatief voor de zoeker. De camera heeft dan ook een grote Live View Finder met een vergrotingsfactor van circa 0.74x een resolutie van 2,36 miljoen pixels en een verversingssnelheid 120 fps. Wanneer je uitsluitend door de zoeker wil fotograferen, kun je er ook voor kiezen om het scherm in te klappen, wat extra bescherming biedt.

Conclusie

De autofocus van de LUMIX S5 is snel en nauwkeurig en laat je niet in de steek, mede dankzij de ondersteuning van artificiële intelligentie. De vijf-assige stabilisatie is zeer goed in staat om trillingen op te vangen. Samen met het gemak waarmee de camera kan worden bediend is Panasonic LUMIX S5 een feest om mee te fotograferen en filmen.

De Panasonic LUMIX S5 is verkrijgbaar in combinatie met de uiterst veelzijdige LUMIX S 20-60mm f/3.5- 5.6.

 voor het volledige artikel
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored