icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Opslag: Synology DiskStation DS1517+

Of het nu om familiefoto’s of om creatieve landschapsfoto’s gaat, je wilt dat je dierbare foto’s zo veilig mogelijk  pgeslagen worden. Daarnaast wil je ook dat ze gemakkelijk te bereiken zijn. Is dat onverenigbaar? Nee hoor, kijk maar naar de Synology DS1517+, een NAS met vijf bays. Wil je dat je foto’s veilig zijn en tegelijkertijd ook goed te bereiken, dan biedt deze NAS uitkomst.

Tekst: Peter Güldenpfennig

De NAS draait op een Intel Atom Quad Core-CPU met een 64-bitsarchitectuur en een snelheid van 2.4 GHz. Interessant zijn de configuraties die Synology je biedt. Je hebt de keuze uit een uitvoering met 2GB of 8GB aan intern geheugen. Is dat nog niet genoeg, dan is het geheugen nog eens tot 16GB uit te breiden.

De NAS ondersteunt tot aan 50TB aan storage, 10TB per bay. Dit is uit te breiden tot een indrukwekkende 150TB met behulp van een expansion unit. Wanneer je een dergelijk volume aan storage nodig hebt, moet de doorvoer ook goed geregeld zijn. Dat is bij de DS1517+ geen probleem, want met vier RJ-45 1GbE LAN-poorten is de NAS hierin ruim voorzien.

Harde werker

De NAS is een behoorlijk harde werker. Het maakt niet uit of je werk enkel uit raw-bestanden bestaat en bovendien bestaat uit veel foto’s. Dankzij de vier 1GbE-poorten draag je met gemak je werk over naar de NAS of vanaf de NAS naar een ander systeem. Dit gebeurt bovendien veilig, want de NAS heeft een failover-functie waarbij de ene poort de taak van de ander overneemt, mocht deze onverhoopt niet meer functioneren.

Werk je veel met 4K-content of andersoortige zware bestanden, dan is het goed om te weten dat het systeem ook linkaggregatie ondersteunt. Hiermee gebruik je meerdere GbE-poorten als één poort waarmee de doorvoersnelheid logischerwijs extreem toeneemt. Je werk transferren en rustig een kopje koffie pakken? Dat is er niet meer bij!

Pakketten en apps voor fotografen

Photo Station is een krachtig pakket wat je vanuit DSM installeert op je NAS. Je kan hier je foto’s mee sorteren en labelen, voorzien van de nodige metatags, je werk van watermerken voorzien en foto’s delen met anderen. Photo Station ondersteunt diverse CMS’en waaronder Wordpress en Drupal, dus als je een eigen website bijhoudt kun je gemakkelijk Photo Station-albums op je eigen website publiceren wanneer je de Photo Station-plugin binnen jouw CMS hebt geïnstalleerd.

Daar heeft Synology een heel handige app voor uitgebracht: DS photo. DS photo is gekoppeld aan Photo Station op je NAS. Dit betekent dat je foto’s gemaakt op je smartphone direct kunt opslaan op je NAS via de app. Ook kun je foto’s met anderen delen en de gegevens van foto’s bewerken. Een heel handige functie is de tijdlijn. Zo zie je in één opslag de chronologie van de door jou gemaakte foto’s en vraag je je dus nooit af waar en wanneer de foto gemaakt is.

Conclusie

Met de DS1517+ levert Synology een strakke oplossing voor organisaties en fotografen die behoefte hebben aan veel opslagruimte en een hoge doorvoersnelheid. Bovendien spreken de schaalbaarheidsopties zeer voor het systeem, waarmee ook groeiende organisaties prima uit de voeten kunnen met deze NAS.

connected-superSpecificaties

Adviesprijs: € 666,- (2GB)
Bays:
5
Opslagcapaciteit:
50TB (5x 10TB)
Aansluitingen:
4 x 1GbE, 4x usb 3.0, 2x usb 2.0; 2x eSATA, PCIe
CPU:
Intel Atom Quad Core; 2.4GHz
RAM:
2GB/8GB
Info: synology.com

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored