icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Opmerkelijk: iPhone 7 verkocht derde kwartaal beter dan iPhone 8

iphone8

Wanneer Apple een nieuwe iPhone lanceert neemt het nieuwe model meestal direct de nummer 1-positie ten opzichte van het oudere model in waar het verkopen betreft. Dat was het derde kwartaal van dit jaar echter anders.

Tekst: redactie

KeyBanc-analist John Vinh deed voor de lancering van de iPhone X al een peiling onder winkeliers waarbij hij opmerkte dat mensen liever wachten op een iPhone X dan dat ze een iPhone 8 aanschaffen. Wel werd de iPhone 7 nog volop verkocht en zou deze beter verkopen dan de nieuwe iPhone 8.

iPhone 7 verkoop beter dan iPhone 8

Dat de iPhone 7 beter verkocht in het derde kwartaal dan de iPhone 8 wordt nu ook onderstreept door onderzoeksbureau Canalys. Volgens een rapport verscheepte Apple 46,7 miljoen smartphones in het derde kwartaal van 2017. de iPhone 8 en iPhone 8 Plus werden samen 11,8 miljoen keer verscheept, terwijl de iPhone 7 13 miljoen keer werd verscheept. Dit is de eerste keer dat een ouder model iPhone het nieuwe model voorbij streeft.

iPhone 8 niet in top 5

Opvallend is dat volgens het rapport van Canalys de iPhone 8 niet eens in de top 5 van meest verscheepte smartphones voorkomt. Op de eerste plek staat de iPhone 7, op de tweede plek de iPhone 6s. De derde, vierde en vijfde plek worden ingenomen door respectievelijk de Samsung Galaxy J2 Prime, de Oppo A57 en de Oppo R11.

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond met extra cadeaukaarten voor leden

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdagavond 17 december a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Are...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored