icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Onderweg en een digitale lifestyle? De HP Powerup Backpack is je beste vriend

hp-powerupbackpack-icon

Bij HP denk je voornamelijk aan notebooks, desktops, workstations en printoplossingen. Toch komt het bedrijf zo nu en dan met een out-of-the box-oplossing. Of eigenlijk een oplossing die hun portfolio prima completeert, zoals de HP Powerup Backpack.

Tekst: redactie

De backpack heeft een ingebouwde powerbank met bijbehorende snoeren, waardoor je onderweg dus nooit zonder de benodigde stroom komt te zitten. Handig, maar het gaat natuurlijk ook om de tas zelf, en ook daar is weinig op aan te merken.

Stevig ontwerp

De backpack is voorzien van stevig materiaal met leren hengsels en achterop ruimte om de tas op een trolley te bevestigen. Naast dat het een tas is, accentueert HP hiermee dat het echt een on the go-tas is. En dat dus zonder dat je om stroom verlegen zit.

De tas biedt ruimte aan een notebook van maximaal 17.3-inch groot, wat betekent dat je echt een zee aan ruimte hebt. Bovendien is de tas ook ruim voorzien van de nodige zijvakken en ruimtes waardoor je snoeren kunt plaatsen. Zo is er bijvoorbeeld een dedicated vak voor een stroomadapter van je notebook.

Elk vak is zo geplaatst dat je de tas kunt vullen en toch steeds bij je spullen kunt. Dankzij de routings in de tas kun je snoeren zo plaatsen dat je devices kunt opladen zonder last te hebben van snoeren die in de war raken. Dat klinkt als een no-brainer, maar iedereen die zich herkent in het meeslepen van meerdere devices weet dat snoeren sneller dan je denkt in de war raken. Dat heeft HP slim opgelost door simpele routings in de tas aan te leggen, erg prettig.

Stroom onderweg

De meegeleverde powerbank heeft een capaciteit van 22400 mAh. Dat betekent minstens een volle lading voor een gemiddelde notebook, drie keer een tablet opladen en rond de tien ladingen voor een smartphone. Dat is ruim genoeg voor gemiddelde gebruikers.

Met de powerbank levert HP ook de nodige snoeren en aansluitingen. Zoveel zelfs, dat het gek moet lopen als je toch nog een eigen converter mee moet slepen. Natuurlijk zijn in ieder geval HP-notebooks out of the box aan te sluiten op de backpack, maar als het niet een compleet eigen aansluiting is (zoals op Lenovo-notebooks bijvoorbeeld), sluit je er ook moeiteloos andere devices op aan.

Prioriteit

Standaard laadt de powerbank je notebook op als prioriteit, maar dit is aan te passen door de knop op de powerbank ingedrukt te houden. Hiermee geef je andere aangesloten devices juist prioriteit. Een prettige functionaliteit die je controle geeft over welk device wanneer opgeladen moet zijn.

Voor reizigers

hp-powerup-backpackHoewel de backpack overkomt als een typische ‘gadget’ en, eerlijk is eerlijk, het dit ook wel is, heeft HP er wel alles aan gedaan om hardcore reizigers tegemoet te komen. Zo noemden we al de bevestiging voor op trolley’s, maar er is meer. Zo is de backpack compliant aan vliegveldregulaties. Niet onbelangrijk gezien de steeds striktere regulering. Je kan de backpack dus gerust het vliegtuig mee innemen. Een sensor in de powerbank houdt de hitte in de tas in de gaten, dus bloedheet wordt het nooit. Wel dien je natuurlijk je devices die je oplaadt zelf in de gaten te houden, hoewel de laadstop van de powerbank hier ook rekening mee houdt.

Ook leuk: bij de backpack levert HP een cover tegen de regen. Hoewel de backpack zelf al ruimschoots water afstoot wil je ook je snoeren beschermen tijdens het opladen. De cover zorgt er voor dat je ook gewoon door de regen kunt lopen terwijl je gebruik maakt van de functionaliteiten van de backpack.

Conclusie

De backpack doet misschien ‘gadget’ aan, maar de functionaliteit die deze biedt samen met de stevigheid van de tas maakt het meer dan een goedkope gimmick. Het is daadwerkelijk een goede, functionele backpack waar je veel aan hebt als je vaak onderweg bent. Bovendien is het ontwerp sober en zakelijk gehouden, waardoor ook zakenreizigers gerust met de tas gezien mogen worden.

Prijs: € 129,29
Info: hp.com

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored