icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Ziggo stopt dit jaar met FM radio

Geplaatst op 28-06-2021  -  Categorie: Algemeen

fm-radio-display-red-1100x320-1-e1620329239384-845x319

Ziggo stopt dit jaar met uitzenden van FM Radio via een kabel aansluiting. FM Radio uitzendingen die je via een antenne aansluiting ontvangt, blijven de komende jaren nog gewoon actief. Dus met een portable radio of in de auto kun je gewoon radio blijven luisteren. Wil je thuis FM Radio blijven beluisteren, dan moet je net als vroeger een FM antenne op het dak plaatsen!


Maar… hoe erg is dat er geen FM Radio meer is?
Het zat er natuurlijk aan te komen, alleen Ziggo durfde nog steeds geen datum te noemen. Maar hoe erg is het dat Ziggo met analoge FM radio stopt? Want wil je ook weer terug naar analoge televisie met 3 kanalen? Nee, natuurlijk niet! De techniek vordert en nu is de radio aan de beurt. Geen storende, ruisende zenders meer, betere geluidskwaliteit* met CD weergave of straks nog beter met 24bit studio kwaliteit en inmiddels een enorm aanbod van zenders voor iedereen wat wils!


DAB+ Radio de FM vervanger?
Nou nee! In ieder geval voorlopig niet voor in huis! DAB+ Radio is voorlopig bedoeld voor een portable radio in de tuin, op de boot, in de caravan of in de auto. DAB+ wordt uitgezonden met een zender. Je hebt dus net als vroeger, een antenne hiervoor nodig. De ontvangst van DAB+ gaat dus matig als de radio in huis staat en je met een draadje wilt ontvangen. De uitrol van DAB+ in Nederland loopt hopeloos achter! In 2017 zou heel Nederland DAB+ moeten hebben. Dit is nog steeds niet gerealiseerd. De grote steden zijn redelijk voorzien, maar in dunner bevolkte gebieden en op de eilanden valt er nog niets te ontvangen. Ook het zenderaanbod is minimaal, op dit moment 29 zenders! 


Is internet radio dan wel de redder?
Jazeker, internet radio heeft niet alle nadelen wat hierboven vermeld is. De weergave kwaliteit wordt bepaald door de zenders zelf. Zij kunnen vanuit budget overwegingen lage kwaliteit uitzenden maar ook voor CD kwaliteit kiezen. Verder heeft internet radio meer dan 30.000 stations! Dus voor iedereen is er een zender die in een behoefte je (Wifi) internet aansluiting en van muziek genieten. 


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored