icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Tamron 17-50mm F/4 Di III VXD full-frame Sony FE

Geplaatst op 09-01-2024  -  Categorie: Algemeen

a068s-00-style-0601

Tamron biedt een omvangrijk gamma aan objectieven en ze kijken goed naar de markt en naar de concurrentie om voor iedere fotograaf - en filmer - een geschikt full-frame objectief op de markt te zetten. Met deze nieuwe Tamron 17-50mm F/4 Di III VXD richten ze zich op allround fotografen en filmers, maar ook op vloggers. Hoe goed is deze standaardzoom?

Diafragma

Het diafragma van de Tamron lens, consistent f/4 zowel bij 17mm als 50mm, biedt flexibiliteit in diverse lichtomstandigheden. Hoewel f/4 niet extreem groot is, stelt het je toch in staat om boeiende beelden te creëren dankzij de korte scherpstelafstand. Dit bevordert dieptewerking, waardoor je zelfs bij f/4 een mooie onscherpte op de achtergrond kunt bereiken, vooral met objecten in de voorgrond of door slimme positionering bij 50mm. Deze 17-50mm lens is verrassend veelzijdig voor fotografen, nuttig in verschillende situaties en lichtomstandigheden. Moderne camera's leveren uitstekende resultaten bij hogere ISO-waardes, wat betekent dat je met f/4 en ISO-instellingen zoals 400, 640 of 800 de meeste lichtsituaties aankan. Dit maakt de Tamron breed toepasbaar. Voor situaties waar meer telebereik nodig is, kan de lens gecombineerd worden met een extra tele-objectief.

Maat en gewicht 

De Tamron lens valt op door zijn lichte gewicht en bescheiden formaat, hoewel hij niet extreem klein is. De combinatie met een Sony body is goed uitgebalanceerd, niet te groot of te klein, wat een comfortabel en vertrouwd gevoel geeft. Een opvallend kenmerk is dat de lengte van het zoomobjectief niet verandert bij het zoomen, wat zowel bij 17mm als 50mm gelijk blijft. Dit is gunstig voor de balans en ideaal voor video-opnames of gebruik op een gimbal. Het ontwerp van de lens is eenvoudig en stijlvol, in lijn met Tamron's kenmerkende zwarte, mat zilveren afwerking en witte letters. Hij is uitgerust met een zoomring en een scherpstelring voor handmatige focus, een knop en een usb-c-poort voor firmware-updates en aanpassingen via Tamron software.

Praktijk

De Tamron lens biedt een comfortabele en vertrouwde ervaring, zowel als aanvulling op een Sony camera als op zichzelf. Het is direct gebruiksvriendelijk voor het maken van kwalitatieve beelden, dankzij de ergonomische ontwerp en intuïtieve bediening. De materialen voelen duurzaam en van hoge kwaliteit. De stille en snelle autofocus schakelt moeiteloos tussen nabije en verre onderwerpen, wat de lens ideaal maakt voor zowel video-opnames als fotografie in stille omgevingen. Optisch presteert de lens uitstekend, met 15 elementen in 13 groepen die aberraties minimaliseren. De beelden tonen scherpe contrasten en lijnen, met goede scherpte en contrast tot in de hoeken. Bij 17mm is er enige lichtafval en vertekening, maar dit verbetert bij 24mm en 28mm en is indien nodig makkelijk te corrigeren. 

De kwaliteit van ontwerp, optiek en uitvoering is van hoog niveau en dat maakt deze Tamron tot een interessante keuze als je op zoek bent naar een kwalitatieve standaardzoom voor je Sony fullframe-camera. 

Beoordeling

Beeldkwaliteit: 8

Bediening: 8

Behuizing: 8

Prijs/Kwaliteit: 9

 

Specificaties

Adviesprijs: €829,-

Info: tamron.nl 

 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored