icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

SilverFast ExpressScan helpt je tijd besparen

Geplaatst op 28-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

3-3d-boxen-scanner-software-no-shadows

Scannen op een revolutionaire snelheid

Dankzij een geheel nieuw ontwikkeld algoritme kunnen analoge beelden aanzienlijk sneller gedigitaliseerd worden. SilverFast 9.1 biedt namelijk ExpressScan, een intelligente nieuwe scanmethode die automatisch de opstelling van alle beelden in een filmhouder of op een flatbed herkent en het scanproces daarop aanpast. Op die manier kunnen er meerdere beelden tegelijk gescand worden, wat tot extreme tijdsbesparing zorgt. 

Wie al gebruik maakt van SilverFast Archive Suite, kan na het updaten naar de nieuwste versie direct profiteren van de ExpressScan-functionaliteiten. De nieuwe methode minimaliseert het aantal scans wat niet alleen zorgt voor tijdsbesparing maar ook voordelig is voor het behoud van de scanner én van de analoge beelden. Door de mechanische procedures te verminderen, vermindert namelijk ook de hoeveelheid licht waaraan de, soms kwetsbare, analoge beelden worden blootgesteld. Dit maakt de nieuwe ExpressScan functie dan ook buitengewoon geschikt voor (stads)archieven en musea.

Om te kunnen profiteren van het voordeel in snelheid en gemak, zijn een aantal voorwaarden van toepassing. Ten eerste moet gebruikgemaakt worden van een flatbedscanner in combinatie met SilverFast Archive Suite versie 9.1 of hoger. De SilverFast software is compatible met scanners van onder andere Epson, Canon, Microtek en Plustek. Ten tweede moet de handmatige scanmodus worden gebruikt (WorkflowPilot uitgeschakeld). Als laatste moeten er tenminste twee frames op exact dezelfde hoogte worden geplaatst in de diahouder van de scanner en deze ook dezelfde scanresolutie vereisen. Voldoet jouw workflow aan deze voorwaarden, dan kun je de scansnelheid tot meer dan honderd procent versnellen door gebruik te maken van SilverFast ExpressScan. 

Ter illustratie: een volledig gevulde 35mm-diahouder in de Epson Perfection V850 Photo heeft 27 minuten en 20 seconden nodig om 12 dia’s te scannen. Bij gebruik van SilverFast ExpressScan wordt deze scantijd gereduceerd tot slechts 13 minuten en 8 seconden. Afhankelijk van het aantal te scannen beelden, kan deze tijdsbesparing optellen van enkele minuten tot uren en zelfs dagen. Met name musea, die niet zelden te maken krijgen met archieven van meer dan 1000 beelden, profiteren enorm van deze nieuwe techniek. 

Overige functionaliteiten
Naast de ExpressScan functie zit SilverFast 9.1 nog vol met andere verbeteringen. Zo zorgt de verbeterde iSRD voor een nog nauwkeuriger verwijdering van stof en krassen op basis van infrarood. Ook is gammacontrole toegevoegd aan het histogramdialoogvenster, waarmee beelden helderder kunnen worden gemaakt om meer beelddetails in donkere schaduwgebieden te onthullen. Deze nieuwe methode is effectiever dan de gebruikelijke methode voor hoge lichten en middentonen. Tot slot is er een multi-page PDF-functie toegevoegd, op veler verzoek van gebruikers. Deze functionaliteiten en het gemak waarmee de gebruiker hiermee aan de slag kan, zorgen ervoor dat wij de SilverFast ExpressScan-software een innovatie award toekennen. 

SilverFast 9.1, met ExpressScan-functionaliteiten, is te downloaden op www.silverfast.com.  

connected-awards-okt-2022-innovatie


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored