icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Review: Google Pixel 7 Pro

Geplaatst op 22-12-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

pixel-7-7-1

Fotograferen met je smartphone

Review: Google Pixel 7 Pro

Dit jaar introduceerde Google de langverwachte Pixel 7 en Pixel 7 Pro in Nederland. Het is het eerste model uit de Pixel-serie dat in Nederland verkrijgbaar is. In België komen de modellen helaas niet uit. De Pixel 7 en 7 Pro  draaien op Android 13 en beschikken over hoogwaardige camera’s en een gloednieuwe Tensor G2-processor om razendsnel de mooiste foto- en video’s te maken. Wij testten de Google Pixel 7 Pro.

Tekst: Redactie

Eerste indruk

Allereerst het unboxen. De Pixel 7 Pro met 6,7-inch display is flinterdun en stijlvol ontworpen. De behuizing van aluminium is duurzaam vervaardigd van 100 procent gerecycled materiaal. De smartphone is verkrijgbaar in de kleuren Sneeuw, Obsidiaan en Grijsgroen. Aan de achterkant zijn drie hoogwaardige camera’s stijlvol weggewerkt in een glanzende aluminium balk. De Google Pixel 7 Pro heeft een gewicht van 212 gram. De randen van het display lopen licht gekromd, dit maakt dat het toestel prettig in de hand ligt. 

Nieuwe generatie Tensor G2-processor

Uiterlijk lijkt de smartphone erg op zijn voorganger, maar aan de binnenkant zijn er toch behoorlijk wat verbeteringen doorgevoerd. Met de Tensor G2-processor heeft Google bijna elk belangrijk subsysteem in de chip verbeterd. Dit maakt de smartphone krachtiger dan ooit en zeer geschikt voor complexe software en machine learning-algoritmes. De processor is bovendien erg zuinig, wat betekent dat hij meer kan doen met minder stroom.

Fotograferen met je smartphone

En dan de geavanceerde cameramodule. Tegenwoordig bevatten alle flagship modellen van de grote aanbieders een goede cameramodules en de resultaten die met smartphones te behalen zijn, worden dan ook steeds beter. Volgens Google bevat de Pixel 7 Pro de beste camera-ervaring ooit. De primaire camera is een 50 megapixel camera. Daarnaast heeft de Pixel 7 Pro een 12,5 megapixel ultra groothoek en een 48 megapixel teleobjectief. Selfies maak je met de 10,8 megapixel frontcamera. Alle camera’s filmen in een maximale resolutie van 4K/60fps. 

Geavanceerde functies

In de praktijk betekent het dat je veel toffe functies tot je beschikking hebt in een compacte, maar krachtig toestel. Enkele professionele functies betreffen: 

Super Res Zoom - Hiermee maak je scherpe beelden op afstand zonder kwaliteit te verliezen. De Pixel 7 Pro kan namelijk tot 30 keer inzoomen. 

Macro Focus -  Stelt een onderwerp scherp op slechts drie centimeter afstand van de camera.

Photo Unblur - Deze functie gebruikt machine learning om onscherpe foto’s te verbeteren. Deze functie kun je ook gebruiken bij foto’s die niet met de Pixel-telefoon zijn gemaakt. 

Magic Erase -  Omcirkel in een foto een ongewenst element zoals een prullenbak, lantaarnpaal of mensen op de achtergrond en laat Magic Eraser ze verwijderen uit je foto. 

Night Sight - Met deze functie kun je toch prachtige beelden schieten als er maar heel weinig licht is.

Real Tone - De Google Pixel 7 maakt fotografie inclusiever en zorgt ervoor dat mensen van kleur op een authentieke wijze worden geportretteerd dankzij algoritmen die zijn getraind op portretten van tienduizenden mensen met diverse huidtinten.

Guided Frame - Deze functie maakt de smartphone nog inclusiever. Blinden en slechtzienden kunnen nu een perfecte selfie maken dankzij een combinatie van audiobegeleiding, visuele animaties en haptische feedback.

Cinematic Blur - Voor enthousiaste videomakers creëert Cinematic Blur prachtige scherptediepte in video’s, zoals dat al langer kon bij portretfoto’s.

Conclusie

De Google Pixel 7 Pro is een zeer geavanceerde smartphone waarmee je prachtige foto’s en video’s schiet. De uitgebreide functies voor fotografie maken dat je altijd een goede camera op zak hebt en nooit een moment hoeft te missen. Kortom, het is een goede allround camera waar je ook mee kunt bellen.

Advieprijs: € 899,-
Info: store.google.com

Het is een goede allround camera waar je ook mee kunt bellen’


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored