icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Review - fotoboek bij Pixum

Geplaatst op 08-07-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

pixum-1 2

Voor veel fotografen is het maken van een fotoboek nog steeds een langgekoesterde wens. Het kunnen vasthouden van geprint eigen werk, in de vorm van een mooi gebonden naslagwerk, is veel waardevoller dan een online gallery met allerhande foto’s. Een gebundelde selectie van je eigen fotowerk, maakt ook een zeer handzaam portfolio waar je goed mee voor de dag kan komen bij een potentiële opdrachtgever. 

Hoewel veel fotografen de wens hebben, laat een groot gedeelte van deze groep hun wensen varen omdat het maken van een fotoboek “te moeilijk” zou zijn. Onzin, vinden wij, want er zijn genoeg slimme en snelle manieren om tot een mooi resultaat te komen. Zo maakt Pixum het je wel héél gemakkelijk met hun gratis app en mogelijkheid om in één druk op de knop een zogenaamd “Toverboek” te maken. Geen boek met spreuken en wijsheden, maar een gepersonaliseerd fotoboek dat tot stand komt op basis van artificiële intelligentie. 

Zo werkt het

De exclusieve Toverboeken-functie bladert door jouw foto’s om bijpassende beelden te selecteren en te combineren met één of meerdere fotoboek-ontwerpen. Jij hoeft alleen nog maar te bepalen of jij je Pixum Fotoboek staand, liggend of in vierkant formaat wilt ontvangen. Via de Preview-optie krijg je een voorproefje te zien. Ben je het toch niet helemaal eens met het resultaat wat de app voor je heeft klaargezet? Neem dan de controle terug in eigen handen en schakel over naar handmatige wijzigingen om jouw creatie te verfijnen. Zelfs wanneer je een paar aanpassingen doet, is het Toverboek een stuk sneller klaar dan wanneer je een fotoboek helemaal vanaf nul zou opbouwen. En wanneer je geen inspiratie hebt, kan het Toverboek je ook op de juiste weg helpen.  

Altijd en overal - ook offline
Inspiratie komt op de meest onhandige momenten, op de meest gekke plekken. Als creatieve maker, heb je de beste ideeën misschien niet als je achter je bureau zit, maar net wanneer je even offline, onderweg of in de tuin bent. Kun je dan geen fotoboek maken? Gelukkig wel! Het hele ontwerp kun je offline doen. Zo kun je al beginnen aan je fotoboek, wanneer jij maar wil. Een internetverbinding is pas noodzakelijk wanneer je klaar bent en de bestelling wil plaatsen. Daarnaast wordt je ontwerp altijd tussentijds opgeslagen, zodat je altijd een pauze kunt nemen om op een later moment verder te gaan. 

pixum-2

Eindeloos veel keuze

Fotoboeken zijn bij Pixum verkrijgbaar in zeven verschillende formaten (van klein tot XXL), zes papiersoorten en allerlei kaften en bindingsmogelijkheden. De keuzemogelijkheden zijn in eerste instantie overweldigend, maar omdat iedere fotograaf andere wensen heeft en sommige foto’s een specifieke presentatie vereisen, is het eigenlijk noodzakelijk om zoveel opties te kunnen overwegen. Een algemene tip die we alvast willen meegeven: wil je je foto’s graag zo groot mogelijk laten zien en het liefst over twee pagina’s spreiden? Kies dan voor de platliggende binding in combinatie met een hardcover kaft. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je foto’s het beste tot hun recht komen. 

Bestelproces

Een Pixum-fotoboek maken met je eigen foto’s is heel eenvoudig. Dat kun je doen in de software, app of zelfs op de website van Pixum. Wij maakten ons boek via de Pixum Fotowereld software die we naar onze pc gedownload hebben. Een Als je niet kiest voor de Toverboeken-functie in de Pixum-app, dan kun je al gauw veel tijd spenderen aan het bekijken van de vele mogelijkheden. Toch zorgt de duidelijke en gebruiksvriendelijke interface ervoor dat je niet verdwaald raakt in de vele opties en mogelijkheden. Het bestellen gaat snel en gemakkelijk, je kunt het direct vanuit de app of de software doen. 

Conclusie

We weten zeker dat er voor iedere fotograaf een geschikt formaat, een geschikte papiersoort en een passende afwerking te vinden is in het aanbod van Pixum. Zo maak je snel en gemakkelijk een fraai en gepersonaliseerd fotoboek dat kwalitatief prima is uitgevoerd. Of het nu om een professioneel portfolio of een persoonlijk fotoboek van jouw meest recente vakantie gaat, je bent er zeker van dat je foto’s op de beste manier gepresenteerd worden.

Meer weten? pixum.nl

pixum-conn-award-02


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored