icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Reis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika

Geplaatst op 03-01-2023  -  Categorie: Algemeen

djoser-nieuw-beeld-1Zuid-Afrika wordt door liefhebbers vaak het mooiste land ter wereld genoemd. Met de 15-daagse Djoser rondreis door de twee indrukwekkendste gebieden ontdek je waarom.

De reis begint in Kaapstad, een sympathieke wereldstad met aangename straten, winkels en eettentjes. De steile Tafelberg geeft de stad een bijzonder karakter. Vanuit de oude haven vertrekken bootjes naar Robbeneiland, de beroemde gevangenis waar Nelson Mandela twintig jaar heeft vastgezeten. We rijden via Chapman’s Peak Drive naar Kaap de Goede hoop, een rit die dankzij prachtige baaien en rotspartijen bekend staat als een van de mooiste routes op aarde. Onderweg stoppen we bij Simon’s Town, waar we pinguïns kunnen spotten en bereiken uiteindelijk het natuurreservaat in kaap de Goede Hoop. Met een beetje geluk zie je tijdens de excursie walvissen zwemmen voor de kust.

Vruchtbaar wijnlandschap

We vervolgen de reis door het adembenemende Kaapse landschap en bezoeken Stellenbosch, bekend van de statige boerderijen en glooiende wijnvelden. De lokale wijnboeren laten je graag zien hoe de wijnen geproduceerd worden en uiteraard kun je de een glaasje proeven. Onderweg naar Oudshoorn verandert het vruchtbare landschap van de Kaapprovincie in de droogte van de Kleine Karoo-woestijn waar we regelmatig struisvogels spotten. We brengen een bezoek aan de beroemde Cangogrotten, die bekend staan om hun mooie druipsteenformaties. We wandelen door grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten. Hierna reizen we verder naar de kust, onderweg steken we mooie bergpassen over.

Ruige kustlijn met witte stranden

De kustlijn bij Plettenberg Bay en het Tsitsikamma nationaal park is met zijn ruige bergen, witte stranden en helderblauwe zee een onvergetelijk gezicht. Wandelaars kunnen een wandeling langs zee maken door de duinen en de schitterende klippen. Wie het aandurft om via de metalen hangbrug de monding van de Stormrivier over te steken, wordt beloond met een fantastisch uitzicht op de Indische Oceaan.

Op zoek naar wildlife

We reizen verder naar Port Elisabeth en bezoeken het Addo Elephant nationaal park. Hier gaan we niet alleen op zoek naar de imposante olifant maar ook naar antilopen en zebra’s. Vanuit Port Elisabeth vliegen we naar Johannesburg voor het bekende Kruger nationaal park waar we op zoek gaan naar de Big Five. De weg van Kruger NP naar Johannesburg staat op menig bucket list. En terecht! De route over de Panoramaroute, langs Gods Window en de wonderen van Blyderivier Canyon zijn spectaculair. We sluiten de reis af in de hoofdstad Pretoria.

Combineer je Zuid-Afrika reis

Wil je een reis naar het prachtige Zuid-Afrika combineren met een bezoek aan een of meerdere landen in de omgeving? Dat kan. Djoser biedt meerdere combinatiereizen aan. Denk bijvoorbeeld aan een 22-daagse rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swazilandreis, tijdens het bezoek aan deze twee Afrikaanse koninkrijken maak je kennis met de traditionele leefwijze van de lokale bevolking.

Voor de echte wildlife liefhebbers biedt Djoser de 24-daagse groepsreis naar Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, die te boeken is als hotel- of kampeerreis. Tijdens deze reis bezoek je meerdere wildparken waar we de tijd hebben om uitgebreide gamedrives te houden.

Kijk op djoser.nl voor meer reizen naar Zuid-Afrika

djoser


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored