icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Reis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika

Geplaatst op 03-01-2023  -  Categorie: Algemeen

djoser-nieuw-beeld-1Zuid-Afrika wordt door liefhebbers vaak het mooiste land ter wereld genoemd. Met de 15-daagse Djoser rondreis door de twee indrukwekkendste gebieden ontdek je waarom.

De reis begint in Kaapstad, een sympathieke wereldstad met aangename straten, winkels en eettentjes. De steile Tafelberg geeft de stad een bijzonder karakter. Vanuit de oude haven vertrekken bootjes naar Robbeneiland, de beroemde gevangenis waar Nelson Mandela twintig jaar heeft vastgezeten. We rijden via Chapman’s Peak Drive naar Kaap de Goede hoop, een rit die dankzij prachtige baaien en rotspartijen bekend staat als een van de mooiste routes op aarde. Onderweg stoppen we bij Simon’s Town, waar we pinguïns kunnen spotten en bereiken uiteindelijk het natuurreservaat in kaap de Goede Hoop. Met een beetje geluk zie je tijdens de excursie walvissen zwemmen voor de kust.

Vruchtbaar wijnlandschap

We vervolgen de reis door het adembenemende Kaapse landschap en bezoeken Stellenbosch, bekend van de statige boerderijen en glooiende wijnvelden. De lokale wijnboeren laten je graag zien hoe de wijnen geproduceerd worden en uiteraard kun je de een glaasje proeven. Onderweg naar Oudshoorn verandert het vruchtbare landschap van de Kaapprovincie in de droogte van de Kleine Karoo-woestijn waar we regelmatig struisvogels spotten. We brengen een bezoek aan de beroemde Cangogrotten, die bekend staan om hun mooie druipsteenformaties. We wandelen door grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten. Hierna reizen we verder naar de kust, onderweg steken we mooie bergpassen over.

Ruige kustlijn met witte stranden

De kustlijn bij Plettenberg Bay en het Tsitsikamma nationaal park is met zijn ruige bergen, witte stranden en helderblauwe zee een onvergetelijk gezicht. Wandelaars kunnen een wandeling langs zee maken door de duinen en de schitterende klippen. Wie het aandurft om via de metalen hangbrug de monding van de Stormrivier over te steken, wordt beloond met een fantastisch uitzicht op de Indische Oceaan.

Op zoek naar wildlife

We reizen verder naar Port Elisabeth en bezoeken het Addo Elephant nationaal park. Hier gaan we niet alleen op zoek naar de imposante olifant maar ook naar antilopen en zebra’s. Vanuit Port Elisabeth vliegen we naar Johannesburg voor het bekende Kruger nationaal park waar we op zoek gaan naar de Big Five. De weg van Kruger NP naar Johannesburg staat op menig bucket list. En terecht! De route over de Panoramaroute, langs Gods Window en de wonderen van Blyderivier Canyon zijn spectaculair. We sluiten de reis af in de hoofdstad Pretoria.

Combineer je Zuid-Afrika reis

Wil je een reis naar het prachtige Zuid-Afrika combineren met een bezoek aan een of meerdere landen in de omgeving? Dat kan. Djoser biedt meerdere combinatiereizen aan. Denk bijvoorbeeld aan een 22-daagse rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swazilandreis, tijdens het bezoek aan deze twee Afrikaanse koninkrijken maak je kennis met de traditionele leefwijze van de lokale bevolking.

Voor de echte wildlife liefhebbers biedt Djoser de 24-daagse groepsreis naar Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, die te boeken is als hotel- of kampeerreis. Tijdens deze reis bezoek je meerdere wildparken waar we de tijd hebben om uitgebreide gamedrives te houden.

Kijk op djoser.nl voor meer reizen naar Zuid-Afrika

djoser


Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

JAN
25
Veiling probeerservice artikelen

Evenement

Er komt weer een veiling aan. Lees goed de voorwaarden die hier worden getoond. Vanaf 25 januari...

Uitslag: Ik gebruik zelf... (één antwoord mogelijk)

Windows
140x gestemd
  57%
Apple (MacOS)
81x gestemd
  33%
Linux
0x gestemd
  0%
Tablet (Apple, Android)
23x gestemd
  9%
Overig
1x gestemd
  0%
Totaal aantal stemmen: 245

Uitslag: Mijn kinderen gebruiken...(één antwoord mogelijk)

Windows
43x gestemd
  32%
Mac OS (Apple)
55x gestemd
  41%
Linux
2x gestemd
  1%
Tablet (IOS of Android)
35x gestemd
  26%
Totaal aantal stemmen: 135

Uitslag: Mijn KLEINkinderen gebruiken...(één antwoord mogelijk)

Windows
15x gestemd
  23%
Mac OS (Apple)
20x gestemd
  31%
Linux
0x gestemd
  0%
Tablet (IOS of Android)
30x gestemd
  46%
Totaal aantal stemmen: 65
Connected Magazine
connected-4-2022
Connected logo 2014 colored