icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Ranglijstjes...

Geplaatst op 02-01-2022  -  Categorie: Algemeen

Het jaar is weeer voorbij. Tijd om de balans op te maken, omdat we tegen de verwachtingen in interessante cijfers zien..cijfers

Als ik je vraag wat de best verkopende telefoonfabrikant is zul je snel geneigd zijn te denken aan Apple en Samsung. Eventueel Huawei of iets dergelijks. Samsung en het Chinese Xiaomi hebben beiden 17% marktaandeel, en Apple volgt met 14%. Xiaomi moet het hebben van kwaliteitsproducten voor een hele scherpe prijs, en dat slaat aan. We schreven er al eerder over, maar dit is echt een gamechanger.

Ook interessant zijn de cijfers van de verkoop van audioapparatuur. Waar vroeger die markt gedomineerd werd door typische audiofabrikanten is de best verkopende partij nu Apple. Met zijn Airpods (de witte oortjes) en aanverwante producten haalt Apple een omzet van meer dan 12 miljard dollar.

Harman Kardon, ook bekend van JBL zit rond de 8 miljard dollar en Bose volgt met 3,6 miljard. 

Bij televisies zitten we nog steeds bij de bekende merken. Daar zouden ook verschuivingen kunnen optreden als bedrijven als Xiaomi en Apple TV's op de markt gaan brengen. Die eerste heeft de ambitie om alle apparaten in cosumentenelectronica te gaan voeren, waaronder ook camera's en luchtreinigers. We zien dat een fabrikant als LG een fors marktaandeel pakt en dat ook waarmaakt met een hoge kwaliteit. In een onafhankelijke consumententest scoren ze hoog, op de voet gevolgd door Samsung, Sony en Philips dat inmiddels in Chinese handen is. (TP Vision kocht ooit de merknaam Philips voor TV's)

 

 


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Mediamarkt Vakantie ledenkoopavond

Aanbiedingen | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Verdere info volgt

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored