icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Ranglijstjes...

Geplaatst op 02-01-2022  -  Categorie: Algemeen

Het jaar is weeer voorbij. Tijd om de balans op te maken, omdat we tegen de verwachtingen in interessante cijfers zien..cijfers

Als ik je vraag wat de best verkopende telefoonfabrikant is zul je snel geneigd zijn te denken aan Apple en Samsung. Eventueel Huawei of iets dergelijks. Samsung en het Chinese Xiaomi hebben beiden 17% marktaandeel, en Apple volgt met 14%. Xiaomi moet het hebben van kwaliteitsproducten voor een hele scherpe prijs, en dat slaat aan. We schreven er al eerder over, maar dit is echt een gamechanger.

Ook interessant zijn de cijfers van de verkoop van audioapparatuur. Waar vroeger die markt gedomineerd werd door typische audiofabrikanten is de best verkopende partij nu Apple. Met zijn Airpods (de witte oortjes) en aanverwante producten haalt Apple een omzet van meer dan 12 miljard dollar.

Harman Kardon, ook bekend van JBL zit rond de 8 miljard dollar en Bose volgt met 3,6 miljard. 

Bij televisies zitten we nog steeds bij de bekende merken. Daar zouden ook verschuivingen kunnen optreden als bedrijven als Xiaomi en Apple TV's op de markt gaan brengen. Die eerste heeft de ambitie om alle apparaten in cosumentenelectronica te gaan voeren, waaronder ook camera's en luchtreinigers. We zien dat een fabrikant als LG een fors marktaandeel pakt en dat ook waarmaakt met een hoge kwaliteit. In een onafhankelijke consumententest scoren ze hoog, op de voet gevolgd door Samsung, Sony en Philips dat inmiddels in Chinese handen is. (TP Vision kocht ooit de merknaam Philips voor TV's)

 

 


Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

NOV
29
Sinterklaas ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Wij zijn ter plaatse aanwezig om persoonlijk met je te spreken en eventueel antwoord te geven op ...

DEC
20
Kerst ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Wij zijn ter plaatse aanwezig om persoonlijk met je te spreken en eventueel antwoord te geven op ...

Poll: Ik gebruik zelf... (één antwoord mogelijk)

We zijn benieuwd of het gebruik van een bepaald besturingssysteem (Windows, Mac e.d.) gebonden is aan een generatie. Daarom inventariseren wij graag wat de diverse generaties gebruiken. IS een vraag op jou niet van toepassing dan kun je die gewoon overslaan.

Je moet inloggen om te kunnen stemmen.

Poll: Mijn kinderen gebruiken...(één antwoord mogelijk)

Je moet inloggen om te kunnen stemmen.

Poll: Mijn KLEINkinderen gebruiken...(één antwoord mogelijk)

Je moet inloggen om te kunnen stemmen.
Connected Magazine
connected-3-2022-1
Connected logo 2014 colored