icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Op wandel- of fietsreis met Djoser

Geplaatst op 19-06-2024  -  Categorie: Algemeen

Tijdens een wandel- of fietsreis van Djoser ervaar je een of meerdere landen op een unieke manier. Je komt op plekken waar je met een bus nooit zou komen en doorkruist prachtige omgevingen en dorpjes. Zo ervaar je de lokale cultuur en natuur van heel dichtbij. Onze reizen zijn geschikt voor iedereen die graag op een actieve en avontuurlijke manier de wereld ontdekt.  

Tekst: Redactie

schermopname-105

Te voet door de Bougmez-vallei in Marokko

Op de 8-daagse wandelreis door Marokko ontdek je de Bougmez-vallei, een groene oase met traditionele berberdorpen, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vanuit Marrakech reizen we via een prachtige route langs de Hoge Atlas naar het boerendorp Ikfn N’Ighir, waar we overnachten in een traditionele kasbah (fort). Onze eerste wandeling voert ons naar de lokale markt in Tabant. Hier maak je kennis met het leven van de lokale Berberbevolking. Zij komen vanuit de wijde omgeving naar de markt, om schapen, ezels en geiten te verhandelen en etenswaren in te slaan. Het is een prachtig schouwspel van kleuren, geuren en mensen. 

De volgende dag staat een wandeling van vier uur door de Ahbak-vallei op het programma. Je loopt langs gecultiveerde velden en terrassen, die de bevolking heeft aangelegd om ruimte te maken voor landbouw. Een andere pittige, maar mooie wandeling is die naar de top van de berg Azaden op 2.250 meter hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de vallei en de omringende bergen. Via een pijnbomenbos dalen we af naar het dorp Ibaklioun, waar voetafdrukken van een dinosaurus zijn gevonden. Een taxi brengt ons naar onze volgende overnachtingsplaats, Zawyat Oulmzi. We lopen naar het op 2.540 meter hoge lake Izourar, waar rondtrekkende nomaden in de zomer hun vee laten grazen. 

Na een laatste wandeling langs traditionele dorpen met metershoge berberhuizen, waar mannen op het land werken, vrouwen kleding wassen in de waterstroompjes en kinderen hout sprokkelen, nemen we afscheid van het fascinerende Marokko.

wf-marokko-hf6ieo

schermopname-106

Fietsen door ‘de parel van Italië’

Vanwege de mooie steden, de prachtige kust met krijtstenen kliffen en de schilderachtige olijfboomgaarden in het binnenland, staat Puglia ook wel bekend als ‘de parel van Italië’. De 8-daagse fietsreis begint in Matera, een openluchtmuseum met eeuwenoude grotwoningen, die al 35.000 jaar worden bewoond. Tijdens een bezoek aan zo’n grotwoning krijg je een goed beeld van hoe mensen hier door de jaren heen hebben geleefd. De bijzondere architectuur heeft Matera de bijnaam ‘het Jeruzalem van Europa’ opgeleverd. Een prachtige tocht langs olijfboomgaarden en oude ruïnes brengt ons naar Alberobello. Al snel doemen de kegelvormige witte huisjes met zwarte puntdaken (Trulli) voor ons op, een adembenemend gezicht. 

De regio rond Alberotbello staat bekend om de heerlijke olijfolie, die je kunt proeven tijdens een olijfproeverij in Martina Franca. Vanuit Martina Franca zetten we koers naar Locorotondo, een bijna perfect rond dorp, en Ostuni dat vanwege de vele witte gebouwen ook wel ‘citta bianca’ wordt genoemd. Het fotogenieke dorp ligt op een heuvel. Via schilderachtige steegjes met oude kerkjes bereik je de top, waar je geniet van een spectaculair uitzicht op het helderblauwe water van de Adriatische Zee. Via de krijtstenen kliffen aan de Ionische kust rijden we via Gallipoli naar Santa Maria di Leuca, waar we twee dagen verblijven. Het is hier goed toeven aan het strand en de plek voor een heerlijk verkoelende duik in zee. Vergeet ook zeker niet om een glaasje Primitivo te proeven, de heerlijke rode wijn, waar de streek bekend om staat. 

De reis eindigt in Lecce, de stad van de Barok. De met engeltjes, geometrische bloemenpatronen en statige pilaren versierde gevels zijn een lust voor het oog en maken Lecce een van de mooiste steden van Puglia. Een mooie manier om de fietsreis af te sluiten.

wf-puglia-cdxpx0

schermopname-107

Wandel door de Schotse highlands en de valleien van Wales 

Wales en Schotland zijn wandellanden bij uitstek. Vanuit comfortabele centraal gelegen hotels loop je door groene valleien en langs idyllische dorpjes die allemaal even fotogeniek zijn. De rijke geschiedenis zie je terug in de vele kastelen, waarvan je er een aantal kunt bezoeken, zoals Edinburgh Castle en Caernarfon Castle. In die laatste werd Charles in 1958 tot ‘Prins van Wales’ benoemd. 

Het hoogtepunt in Wales is onze wandeling in het Snowdonia nationaal park, een van de oudste parken in Groot-Brittannië en een paradijs voor wandelaars. Je wordt hier steeds getrakteerd op spectaculaire vergezichten op de ruige bergen en de helderblauwe meren die er als een lint doorheen lopen. In Schotland staat uiteraard een wandeling door de Glen Nevis vallei op het programma en kun je je wagen aan de beklimming van de beroemde Ben Nevis. Geniet na de wandelingen van een heerlijke pint in de pub of een typisch Welshe of Schotse specialiteit.

wf-verenigd-koninkrijk-wqpooqschermopname-107

Wandelen of fietsen met korting

Wil jij graag actief op reis? Boek dan nu een wandel- of fietsreis en ontvang € 50,- korting per persoon! Gebruik de actiecode DJCON50. De actie loopt t/m 31 augustus. 

Bekijk de wandel- en fietsreizen op djoser.nl

wf-algemeen-gdrvxe


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored