icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Maak kennis met supersnelle en gebruiksvriendelijke oplossingen van LaserSoft Imaging

Geplaatst op 28-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

kopie-van-2000px-lsi-logo

Veel mensen hebben grote hoeveelheden foto’s, dia’s en negatieven in huis. Deze waardevolle herinneringen worden niet altijd even goed bewaard; bij de één zit het in een schoenendoos, bij de ander in een fotoalbum. Deze analoge beelden nemen niet alleen onnodig veel ruimte in, ze zijn ook nog eens kwetsbaar. We willen ze niet kwijt, omdat het een gedeelte van ons leven visualiseert, toch kijken we er zelden naar omdat het opzetten van een diaprojector te veel moeite is. Een oplossing is de beelden inscannen, en dat klinkt veel omslachtiger dan het is. Zeker wanneer je de innovatieve software SilverFast van LaserSoft Imaging gebruikt. 

Wetenschapper en visionair Karl-Heinz Zahorsky richtte in 1986 het bedrijf LaserSoft Imaging (LSI) op en ontwikkelde het concept van keyproduct SilverFast in 1994. Het bedrijf is gevestigd in Kiel in Noord-Duitsland. Een dochteronderneming voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt werd in 1997 geopend in Sarasota, Florida. Klanten zijn particulieren, maar ook grote archieven en musea zoals MoMA en MET.

ceo-zahorsky

K.H. Zahorsky is ook een professionele vlieger met tal van vluchten over de Atlantische Oceaan in een eenmotorige Mooney en Piper Malibu. Volg hier enkele van zijn vluchten: www.zahorsky.net

Beeldverwerkingstraditie van Kiel

Het is geen toeval dat SilverFast in Kiel werd ontwikkeld, want de Baltische industriestad was in de 20e eeuw al middelpunt van communicatieapparatuur en elektronische reproductietechnologie. Dankzij innovaties van Rudolf Hell (1901-2002) werden er onder andere de eerste Chromagraph scanners en ChromaCom beeldverwerkingssystemen ontwikkeld. LSI bouwt verder op deze traditie en zet niet alleen zichzelf, maar ook de stad Kiel in de belangstelling. Oprichter Zahorsky was vroeg betrokken bij de ontwikkelingen van colormanagement en imaging software voor desktopcomputers en werkte samen met onder andere Hell en Apple. LSI staat inmiddels wereldwijd bekend als pionier op het gebied van scanner- en digital imaging software voor zowel particulier als professioneel gebruik. Het kernproduct SilverFast is koploper op het gebied van geavanceerde technische innovaties. De ExpressScan-functionaliteiten kregen van ons een INNOVATIE award (verderop in dit magazine).

SilverFast-software

Er zijn niet veel programma’s die gespecialiseerd zijn in het digitaliseren van afbeeldingen. En binnen het bestaande assortiment verschilt de kwaliteit enorm. SilverFast is met afstand het meest uitgebreide specialistische assortiment en bevat software voor scanners, digitale camera's, printers en specialistische oplossingen voor onder andere HDR-beeldvorming. SilverFast is de standaard op het gebied van scan- en archiveringssoftware, met exclusieve oplossingen zoals de door LaserSoft Imaging gepatenteerde IT8-kalibratie en multi-exposure-functie. Je hebt bij SilverFast de optie om specifieke onderdelen uit het softwarepakket te gebruiken de HDR-functies of de Archieve Suite. Ook kun je kiezen voor een all-in-one oplossing, een combinatie van hardware en software waarmee alle gebruikersprocessen, van scannen tot archiveren, kunnen worden uitgevoerd. 

Nieuwe, innovatieve website

Het steeds vernieuwende SilverFast pakte onlangs hun eigen website aan. De look-and-feel van de website is vernieuwd, wat zorgt voor een betere gebruikerservaring. Maar ook is er nu veel meer informatie te vinden over correct scannen in het algemeen en natuurlijk specifiek over werken met de SilverFast-software. Er zijn vele (video)tutorials toegevoegd, gerangschikt op categorie, zodat je snel kunt vinden waar je naar op zoek bent. Op YouTube zijn tevens talloze reviews te vinden van gebruikers die vertellen over hun ervaringen met de software. 

Wil jij meer leren over de correcte manier van scannen en/of kennis maken met de producten van Lasersoft Imaging? Ga naar: www.silverfast.com


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored