icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Maak kennis met de Canon EOS R8

Geplaatst op 02-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

canon-eos-r8

Stap over op full-frame fotografie en video: 

Maak kennis met de Canon EOS R8

Full-framecamera’s groot en duur? Geenszins. Met de EOS R8 maakt Canon full-frame bereikbaar voor iedere foto- en videografieliefhebber. Geef je creativiteit een full-frame upgrade. Profiteer van betere bokeh, grotere beeldhoeken en een beeldkwaliteit die je versteld doet staan, zelfs bij weinig licht. Deze voordelen gelden voor zowel stilstaande als bewegende beelden. We stellen de Canon EOS R8 aan je voor.

Met een compact ontwerp dat vergelijkbaar is met de EOS RP geeft deze krachtige camera jou de tools die je nodig hebt om je creativiteit naar een hoger niveau te tillen. De Canon EOS R8 is uitgerust met een 24,2 megapixel full frame CMOS-sensor, presteert goed in de hogere ISO-waarden en heeft een uitstekend dynamisch bereik. Deze eigenschappen maken het de perfecte camera voor portret-, evenement- en landschapsfotografie met een breder, artistiek perspectief. 

Full-frame in een compacte body

Sinds de introductie van systeemcamera’s zijn camerabody’s een stuk compacter geworden, zo ook de full-frame modellen. Door deze ontwikkeling kun je beschikken over full-frame kwaliteit in een lichtgewicht behuizing. Met een gewicht van circa 461 gram is de EOS R8 zelfs de lichtste full-frame systeemcamera van Canon op dit moment. De 24,2 megapixel full frame CMOS-sensor in de Canon EOS R8 biedt alle voordelen van full-frame beeldkwaliteit en heeft dezelfde hoge resolutie als de professionele Canon EOS R6 Mark II. 

Deze razendsnelle sensor maakt 40 fps continu-opnamen mogelijk en kan ISO-waarden tot 102.400 aan. Dit maakt de EOS R8 perfect voor het fotograferen van snelle objecten en in weinig licht. Dankzij het verbeterde dynamische bereik kunnen ook beelden met krachtige kleuren worden vastgelegd. De full-framesensor biedt bovendien een geringere scherptediepte, waardoor een zachte achtergrond wordt gecreëerd en het onderwerp nog beter naar voren komt.

De camera heeft een elektronische zoeker met een hoge resolutie van 2,36 miljoen dots, werkt met maximaal 120 fps en ondersteunt UHS-II SD-kaarten. Dankzij de intuïtieve interface is de camera onderweg gemakkelijk te bedienen met een handig programmawiel met 12 modi voor foto- en video-opnamen en een speciale schakelaar om te wisselen tussen fotografie en videoregistratie.eos-r8-fergus-kennedy-ambient-8824-pro-ef8c6019824849678bd3d5d452670f95

Video

Met deze camera kun je ook naar hartelust experimenteren met video. De Canon EOS R8 legt over de volle breedte 4K 60p beelden vast die zijn oversampled van 6K-sensorgegevens. Ook zijn 180 fps Full HD-opnamen voor slow motion video’s mogelijk. De camera biedt Canon Log 3 bij 10-bits YCbCr 4:2:2 H.265 interne opnamen die een groter dynamisch bereik en hogere flexibiliteit na de productie geven. Ook kunnen HDR PQ en HDR Movie modi worden geselecteerd door gebruikers met een HDR-workflow en een clean HDMI-uitvoer naar compatibel apparaten.

Om focus breathing tijdens bewegend opnemen tegen te gaan, heeft de EOS R8 een functie die veranderingen in de beeldhoek compenseert bij het aanpassen van de scherpstelafstand. De camera biedt ook een langere opnameduur bij normale video-opnamen, ideaal voor vlogs of opnamen tijdens evenementen.

Razendsnel scherpstellen

De Canon EOS R8 stelt in slechts 0,03 seconden scherp, zelfs bij 40 fps met de elektronische sluiter. Het intelligente autofocussysteem detecteert en volgt desgewenst een reeks onderwerpen, waaronder dieren, voertuigen en mensen. Ook biedt het hoofd-, gezichts- en oogdetectie voor een nauwkeurige scherpstelling. Je kunt zelfs kiezen welk oog prioriteit heeft. canon-eos-r8-achterkant

Deel je beelden met de wereld

Met de ingebouwde 2,4 GHz Wi-Fi® en Bluetooth® connectiviteit kun je jouw werk gemakkelijk delen en gebruikmaken van de Camera Connect-app, terwijl de WPA/WPA2/WPA3-Personal authenticatie een veilige verbinding garandeert. De EOS R8 is ook te gebruiken als webcam. Gebruikers met een image.canon-abonnement kunnen de Neural Network Image Processing Tool  toepassen voor geavanceerde ruis- en moiréreductie om zo natuurlijk ogende JPEG- en HEIF-content te produceren.

In combinatie met een veelzijdig zoomobjectief

De Canon EOS R8 is als kit verkrijgbaar met de RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM, een kleine, lichtgewicht zoomlens. Dit objectief is is een uitstekende keuze bij het maken van veelzijdige opnamen waaronder reizen, portretten, sport en interieur.  Het objectief biedt geavanceerde beeldstabilisatie tot 4,5-stops en deze neemt toe tot 7-stops bij aansluiting op een EOS R-camera met IBIS. De STM-scherpstelmotor is snel en stil, en biedt extra controle via een aanpasbare scherpstelring. De RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM heeft een RF-vatting en werkt samen met camera’s uit de EOS R-serie, waaronder dus de Canon EOS R8, voor ondersteuning van een groot aantal functies voor in-camera beeldverbetering, waaronder panning in de scènemodus en correctie van focus breathing bij filmopnamen.canon-eos-r8-los

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS R8 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 1.819,-. Het RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM- objectief heeft een adviesprijs van € 409,-.

Info: canon.nltip-conn-mei

Upgrade jij naar full-frame? De Canon EOS R8 is verkrijgbaar bij Cameraland.


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Mediamarkt Vakantie ledenkoopavond

Aanbiedingen | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Verdere info volgt

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored