icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Internetten met een bivakmuts

Geplaatst op 01-07-2023  -  Categorie: Algemeen

bivakmuts-zwartTegenwoordig wordt er veel reclame gemaakt voor zogenaamde VPN diensten. VPN staat voor virtual private network en betekent feitelijk dat je tijdelijk een IP adres krijgt van de VPN aanbieder. Normaal gesproken is elke PC is traceerbaar via het unieke ip adres dat je krijgt van je provider.

Met VPN krijg je een adres van de VPN aanbieder, en in hun reclame geven zij aan dat dit is om je privacy te beschermen en voor je beveiliging. Wat je eigenlijk bereikt is dat je anoniem het internet op kunt met een niet traceerbaar IP adres. 

VPN diensten worden ook veel gebruikt door lieden die met duistere bedoelingen het internet op gaan. Als jij dus een IP adres krijgt van een VPN aanbieder kan het zijn dat dat adres eerder is gebruikt door iemand die snode zaken op internet heeft gedaan, bijvoorbeeld gehandeld in drugs, (kinder) porno of iets dergelijks. Met zo'n adres ga jij dan vrolijk het internet op. 

Zo'n adres wordt veelal gebruikt om te maskeren uit welk land men komt of om onvindbaar te zijn.

Voor je privacy kun je lokaal op je computer al veel regelen door bijvoorbeeld tracking van je computer door bijvoorbeeld google, facebook, whatsapp en windows uit te schakelen.

Websites zien namelijk ook dat jij een adres van een VPN aanbieder gebruikt en veel sites blokkeren jou daarom of zullen het adres al op een zwarte lijst geplaatst hebben.

Denk je eens in wat er gebeurd als je echt in een stad zou gaan winkelen met een bivakmuts op...

Het is een aspect wat VPN aanbieders (die hier geld aan verdienen) niet benoemen en wat velen zich niet zullen realiseren. Bedenk dus wat je doet voor je met een VPN aanbieder in zee gaat.


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored