icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Huiswerk maken met AI

Geplaatst op 29-01-2023  -  Categorie: Algemeen

Het was al in het nieuws: Studenten maken hun huiswerk met behulp van artificiële intelligentie (of kunstmatige intelligentie). Je geeft een opdracht: bijvoorbeeld schrijf een romantisch gedicht voor mijn vrouw en de site gaat voor je aan het werk. 

Een voorbeeld is Chatgpt https://chat.openai.com. Als je de website bezoekt moet je een account aanmaken en je emailadres delen. daarna kun je helemaal los.  Wel merken wij dat met het stijgen van de bekendheid ook de beschikbaarheid afneemt. Wellicht goed om een tijdstip te kiezen waarop men in de VS in bed ligt. 

Een voorbeeld van een opdracht en het resultaat hieronder:

Opdracht: Schrijf een brief aan mijn moeder en vertel haar dat ik van haar hou

Resultaat: Beste mama,

Ik wilde even de tijd nemen om je te vertellen hoeveel ik van je hou en je waardeer. Je bent er voor me geweest tijdens elke stap van mijn leven, en ik ben zo dankbaar voor je liefde en steun.

Ik weet dat ik het misschien niet altijd zeg, maar ik wil dat je weet dat ik me constant bewust ben van alles wat je voor me doet en ik ben zo dankbaar voor je opoffering, je toewijding en je onvoorwaardelijke liefde.

Je hebt me zoveel geleerd over het leven, de liefde en wat het betekent om een ​​goed mens te zijn. Ik ben zo gezegend met jou als mijn moeder en ik zal er altijd voor je zijn wanneer je me nodig hebt.

Bedankt voor alles, mam. Ik hou meer van je dan woorden kunnen uitdrukken.

Of “ schrijf een leuke brief aan mijn oma”

Lieve oma,

Ik hoop dat deze brief je op een mooie dag bereikt! Ik wil je laten weten hoeveel ik van je hou en hoe blij ik altijd ben als ik aan je denk. Je bent zo'n liefdevolle en zorgzame oma en ik voel me zo gelukkig om deel uit te maken van je leven.

Ik weet nog steeds hoe je altijd koekjes en limonade voor me maakte toen ik nog een klein meisje was. En ik denk nog steeds aan de verhalen die je me vertelde voordat ik ging slapen. Ik ben dankbaar voor alle herinneringen die we samen hebben gemaakt.

Ik hoop dat je gezond en gelukkig blijft en ik kan niet wachten om je weer snel te zien! Ik wil graag binnenkort langs komen en je op te zoeken.

Met veel liefde,

Als je de opdracht hebt gegeven kun je vragen om het resultaat te verfijnen en dát resultaat nog verder te verfijnen. Ook is het resultaat her te gebruiken in een opvraging die een vervolg is. bijvoorbeeld geef het recept van hutspot. Je krijgt dan een lijstje met het recept en jouw vervolg vraag is maak een boodschappenbriefje voor deze ingrediënten. Weer een vervolg vraag is hoeveel geld moet ik meenemen om deze ingrediënten te kopen.

 

Kortom, leuk om mee te spelen.

schermafbeelding-2023-01-29-om-17-36-01


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored