icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Fotoworkshop Anholter Schweiz

Geplaatst op 28-04-2022  -  Categorie: Evenementen

1 42 april j.l. zijn wij met 15 Connected leden afgereisd naar het wildpark Anholter Schweiz in Isselburg net over de grens in Duitsland. In dit wildpark leven prachtige Europese inheemse diersoorten in grote stukken afgezet terrein. Tijdens deze workshop zijn ons tips aan de hand gedaan hoe de wilde Europese dieren te fotograferen in hun natuurlijke biotoop. Bovendien was dit een uitstekende training voor safari’s en wildlife fotografie in het algemeen.

De dag startte met het nog even opfrissen van de kennis over de instellingen van de camera’s en aanwijzingen omtrent composities en momenten wanneer je de dieren het best kunt vastleggen. En dieren waren er genoeg zoals  de wolf, bruine beer, lynx, wilde kat, bunzing, das, edelhert, ree, wisent, wild zwijn, pauw, wilde ganzen, vos, wasbeerhond etc.

De workshop werd gehouden door Steven Ruiter. Hij weet veel over het gedrag van deze dieren en wanneer ze actief zijn.

Steven is naast zijn beroep als fotograaf ook vele jaren biologiedocent geweest en hee ft veel didactische kennis om3 2 de theorie van de fotografie inzichtelijk te maken voor de cursist. De theorie wordt zo snel mogelijk in de praktijk toegepast zodat het geleerde veel beter beklijft.

Mede doordat Steven een enthousiast natuurliefhebber is en veel van de vogels en zoogdieren weet, waren de cursisten na afloop van de dag enthousiast en keerden zij huiswaarts met vele prachtige foto’s.

Met Steven is afgesproken dat we in juni de volgende fotoworkshop gaan organiseren voor de tweede helft van dit jaar.  Onderwerp is nog niet bekend, maar Steven kennende zal het een weer een bijzondere dag gaan worden.

Hou de nieuwsbrieven en site in de gaten en reageer snel, want ook voor 2 april was de inschrijving in korte tijd vol en ontstond er een wachtlijst.

Ton Gieling

4


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored