icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Een unieke roadtrip Down Under

Geplaatst op 04-01-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

pexels-sabel-blanco-2615031

Onvergetelijke herinneringen maken, ontspannen en optimaal genieten van een reis, terwijl je op een rustig tempo kennismaakt met een heel nieuw land met zijn eigen cultuur. Stap in en ontdek Australië en Nieuw-Zeeland tijdens een unieke roadtrip, die helemaal voor jou op maat is gemaakt. Onderweg doe je alleen de dingen die je leuk vindt om te doen en overnacht op plekken waar de massa niet komt. 

Tekst: Redactie

Ook al liggen ze ogenschijnlijk dicht bij elkaar, toch zijn Australië en Nieuw-Zeeland heel verschillend. Australië ken je vast. Met zijn karakteristieke roodoranje landschappen van West-Australië en de Red Centre, kangoeroes en koala’s die zomaar in jouw achtertuin kunnen opduiken en de kustlijn van witte zandstranden die grenzen aan een helderblauwe oceaan. Een tropisch paradijs waar je heerlijk kunt ontspannen op een zeiljacht of juist een avontuur kunt aangaan tijdens een 4x4 tocht door de outback in de Kimberley. 

Nieuw-Zeeland is op zijn beurt helemaal zichzelf, met landschappen zo afwisselend dat je steeds weer wordt verrast door een nieuw uitzicht. Zo rijdt je de ene dag langs de fjorden van Milford en Doubtful Sound, de volgende door glooiende heuvels vol grazende schapen, of door historische plaatsen als Dunedin. Dan wordt je weer verrast door toppen van de Zuidelijke Alpen die scherp afsteken tegen azuurblauwe meren als Lake Tekapo. Geniet er van natuurlijke thermische baden, wandel over de wereldberoemde Tongariro Alpine Crossing of ga snorkelen bij de Poor Knights Islands.  

Hoe verschillend de twee qua landschap ook zijn, ze hebben ook zeker veel gemeen. Zo komen ‘s werelds beste wijnen uit Australië en Nieuw-Zeeland, zijn beide landen bekend om hun markten met lokaal gemaakte producten, zijn ze het thuis van zeldzame diersoorten en hebben ze allebei een hele unieke inheemse cultuur. Bovendien wordt je in beide landen elke dag opnieuw verrast door de overweldigende schoonheid van de natuur. 

Bezoek prachtig gelegen wijngaarden, waar je bovendien heerlijk kunt eten. Ga eens naar een lokale markt, de plek bij uitstek om de vriendelijke locals te ontmoeten en om kennis te maken met lokale specialiteiten. Laat je rondleiden door een gids en zie unieke wildlife zoals de kiwi of koala in hun natuurlijke habitat. Leer meer over de geschiedenis van de Maori of Aboriginals en wordt ondergedompeld in hun cultuur. Maak kennis met eeuwenoude tradities, rituelen en overlevingstechnieken die we in de moderne wereld niet meer kennen.

Raak niet uitgekeken op de talloze vergezichten over zee en verschillende kustlijnen. Kom aan het eind van de dag aan bij uw accommodatie die zorgvuldig voor jou is geselecteerd en wordt warm ontvangen door de lokale hosts die jou daar al verwachten. 

Beleef een zorgeloze vakantie, omdat je weet dat alles voor je geregeld is. Van de accommodaties en activiteiten tot de huurauto en route. 


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored