icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

De nieuwe Leica Cine 1 - Home cinema in zijn mooiste vorm

Geplaatst op 22-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Transcontinenta BV, distributeur van Leica in Nederland kondigt met trots de nieuwe generatie Cinema TV aan: de Leica Cine 1. Het zijn de details die van een projectie een thuisbioscoopervaring maken: het beeld, het geluid, de sfeer. 

Tekst: Redactie

De innovatieve Leica Cine 1 is de eerste Cinema TV van Leica, waarin de hoogste Leica kwaliteitsnormen in bewegend beeld tot leven komt. In combinatie met het uitstekende Dolby Atmos® surround systeem creëert het een unieke cinematische sfeer. Maximale connectiviteit, innovatieve productfuncties en intuïtieve werking zorgen voor een eenvoudige bediening, waarbij de Leica Cine 1 zich tevens onderscheidt door een indrukwekkend modern design. Dankzij de ultra-short-throw lens kan de Leica Cine 1 ruimtebesparend dicht tegen de muur in de woonkamer worden geplaatst, terwijl de elegante aluminium behuizing in de authentieke Leica-look, zich als klassiek stijlicoon elegant in de ruimte voegt.

Onderscheiden met de iF Design Award
De Leica Cine 1 ontving de iF Design Award 2023 voor zijn uitstekende productontwerp en is daarmee één van de winnaars van de wedstrijd van dit jaar. De iF Design Award is al vele decennia een wereldwijd erkend keurmerk voor uitstekend design en is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld.

Met zijn uitzonderlijke optische prestaties overtreft de Leica Cine 1 de normen van de nieuwste generatie Home Cinema TV’s. Hij combineert briljante Leica beeldkwaliteit in 4k op 80, 100 of 120 inch projectieformaat, afhankelijk van het Cine 1 model, met het indrukwekkende Dolby Atmos® surround systeem, intuïtieve bediening en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Centraal staat het projectiesysteem met drievoudige RGB-lasertechnologie, dat een lange levensduur heeft van meer dan 25.000 uur en een laag energieverbruik. Dit wordt gecompleteerd door het verfijnde optische systeem dat vervaardigd is in overeenstemming met de Leica-normen voor filmervaringen, en door het onmiskenbare karakter en de uitstekende beeldkwaliteit van Leica. De combinatie van adembenemende video- en audiokwaliteit creëert een authentieke bioscoopsfeer die de ruimte vult. Aangenaam voor het oog, en met een indrukwekkend  kleurbereik tot aan de randen van het geprojecteerde beeld. Dit levert genuanceerde, levendige kleuren met scherpe contouren - zelfs bij helder omgevingslicht.

Maximale connectiviteit met ongekende beeldkwaliteit

De Leica Cine 1 beschikt over alle state-of-the-art functies van een klassieke smart TV, zoals een intuïtieve smart TV interface met voice control, een geïntegreerde drievoudige tuner, Apple AirPlay en directe toegang tot streaming platforms. Of u nu films kijkt, televisie kijkt, games speelt of geniet van uw persoonlijke filmcollectie, de Leica Cine 1 combineert maximale aansluitmogelijkheden met de uitmuntendheid van het Dolby Atmos® surround systeem en Dolby Vision. De Filmmaker Mode(TM) toont films in de ongefilterde originele weergave, zoals de regisseur het bedoeld heeft. Voor de best mogelijke projectie adviseert Leica hoogcontrast schermen met ALR (ambient light rejection), die zeer plat op de muur gemonteerd worden en nauwkeurig op de Leica Cine 1 zijn afgestemd. Wie meer flexibiliteit wenst, kan kiezen voor gemotoriseerde oprolbare ALR schermen voor ultra-short-throw projectie. Deze schermen zijn perfect geschikt om onzichtbaar in een meubel geïntegreerd te worden.

Met een iconisch ontwerp, strakke lijnen en verfijnde functies volgt de Leica Cine 1 in elk detail de puristische Leica ontwerpfilosofie. Het duurzame ontwerp combineert meesterlijk vakmanschap met klassieke vormen en hoogwaardige materialen tot een precisieproduct. Dit komt tot uiting in alles, van de duurzame aluminium behuizing, de automatische stofkap tot de geperforeerde luidsprekerafdekking en de geïntegreerde iconische rode stip.

Prijzen en beschikbaarheid

Sinds juni 2023 is de Leica Cine 1 in Nederland beschikbaar bij de Leica Store Amsterdam, Leica Store Lisse en gespecialiseerde TV- en Hifi- Leica Home Cinema dealers in drie verschillende uitvoeringen, 80, 100 en 120 inch. De adviesverkoopprijs van de Leica Cine 1 bedraagt € 6.995,- voor het 80-inch model, € 8.495,- voor het 100-inch model en € 8.995,- voor het 120-inch model.


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored