icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

De Griekse vakantieparadijzen

Geplaatst op 11-08-2022  -  Categorie: Algemeen

7Het is weer bijna zover, vakantie! We willen zon, zee, strand en een prachtig avontuur. Dit klinkt als een Griekenland vakantie! Griekenland staat bekend om haar vele eilanden. Hoeveel eilanden het er precies zijn, dat weten de meesten Grieken zelf ook niet. Zo’n zesduizend is de schatting, maar welke kies je om te bezoeken? 

De bekendste eilanden liggen voor de Griekse westkust, deze worden ook wel Heptanissa genoemd wat zeven eilanden betekent. De eilanden zijn Corfu, Paxos, Lefkas, Ithaka, Kefalonia, Zakynthos en Kythira. Naast deze bekende eilanden zijn er ook nog een hoop minder bekende eilanden met hun eigen schoonheid en karakter. 

Goed verzorgde rondreizen

Ontdek alle hoogtepunten van Griekenland

Met Djoser kun je een 9-daagse, een 14-daagse en 18-daagse reis Griekenland maken. Afhankelijk van de gekozen Griekenland reis bezoek je op de Peloponnesos o.a. Athene, Delphi, Ioannina, Olympia, Sparta en Nafplion en kun je de belangrijkste overblijfselen van de Griekse oudheid bezoeken. Het is mogelijk om de reis te verlengen in Athene of op het mooie eiland Kreta. Een groepsreis Griekenland is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Meer info: djoser.nl

downloaden

 

Mamma Mia!

Ben jij ook zo’n fan van Mamma Mia? Dan hebben we goed nieuws want deze beroemde film is namelijk opgenomen in Griekenland! Het eiland heet Skopelos en is rijk aan een prachtige natuur en rijke stranden. Geen wonder dat dit eiland het decor vormde voor Mamma Mia!

Naast dat Skopelos bekend staat als de plek voor de opnames van Mamma Mia heeft het eiland nog veel meer te bieden. Skopelos-stad is de hoofdstad van Skopelos en heeft een goede ligging om het Griekse eiland te ontdekken. Een stad met een unieke schoonheid. Wandelend door de smalle straatjes ontdek je Skopelos het beste. Naast de smalle straatjes staat het eiland ook bekend om zijn kerken, er zijn maar liefst 123 kerken op het eiland te vinden! 

Skopelos is het beste te bereiken per boot. Van en naar de haven van Skopelos-stad varen er meerdere veerboten. De stad is dagelijk te bereiken vanaf Skiathos en Alonissos. Niet alleen op Skopelos-stad komen er veerboten, ook vanaf de stad Volos wordt er aangemeerd. 6-1

Het Griekse Ibiza

Mykonos staat bekend om zijn witte huizen met de bekende Grieks blauwe accenten. Maar naast deze prachtige gebouwen staat Mykonos ook bekend als het Griekse Ibiza. Op Mykonos is het nooit stil. Overdag vind je op de meer afgezonderde noordelijke stranden nog wel wat privacy, maar in het zuiden is het alleen maar feesten. Je kunt skiën, jetskiën, windsurfen, paardrijden of parasailen, of je krachten sparen voor de avond, zoals de meeste bezoekers van Mykonos doen.

Mykonos is alleen te bereiken per boot. Naar Mykonos-stad varen er meerdere veerboten vanaf Andros, Ikaria, Tinos, Rafina, Paros, Donousa, Piraeus, Syros en Naxos. Verder heeft Mykonos het geluk dat het op drie km afstand ligt van het eiland Chora dat in bezit is van een luchthaven. Gedurende de zomermaanden is dit vliegveld te bereiken vanuit Nederland.

Klein maar fijn

Ammouliani is in vergelijking met de andere eilanden superklein met een grootte van twaalf vierkante kilometer. Ammouliani staat vooral bekend om de rustige sfeer en prachtige stranden. Het eiland is namelijk niet enorm bekend en daarom zijn er vaak minder toeristen aanwezig. De toeristen gebruiken het eiland vaak om te eilandhoppen en daarom zijn vooral korte vakanties hier erg populair. Ondanks dat het rustig is heeft het eiland niet minder te bieden. Zo heeft Ammouliani een 800 meter lang strand, genaamd Alykes Beach. Verder maak je hier nog kennis met de "echte" Griekse cultuur. Verder kan je er heerlijk eten en zijn er genoeg kleine schattige restaurantjes om uit te proberen. 

Ammouliani is met de veerboot bereikbaar via de haventjes van Tripiti en Ouranoupoli. De veerboten varen zeer regelmatig heen en weer dus je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je eens een keer een boot mist. Ammouliani is perfect voor mensen die geen behoefte hebben aan een toeristische vakantie. Op Ammouliani is het tijd voor jezelf. 9

Een eiland vol historie

Chios is een eiland vol historie dat nog niet echt is ontdekt door vele toeristen. Het is er bergachtig met veel kastelen, bossen en je ziet er veel monumenten en oudheden. Ook heeft Chios mooie stranden en gezellige dorpjes die de indruk geven dat de tijd heeft stilgestaan. Chios ligt vlak voor de Turkse kust tussen de eilanden Samos en Lesbos in. Het heeft een oppervlakte van 842 vierkante kilometer, het op vijf na grootste Griekse eiland. 

Chios staat in het teken van historie en dat vind je niet alleen op het eiland in de monumenten en gebouwen terug maar ook op excursies. Je kunt excursies maken naar onder anderen de wereldberoemde opgravingen van Ephese in Turkije. Maar Chios staat ook in het teken van de natuur, er zijn daarom ook vele wandelpaden en routes om op die manier de schoonheid van het eiland te ontdekken. 

Chios is gelukkig op een makkelijke manier te bereiken. Het eiland heeft namelijk een eigen luchthaven. De luchthaven bevindt zich op vier kilometer ten zuiden van Chios-stad, en is in de zomermaanden te bereiken vanuit Nederland. Per boot kun je vanuit de haven van Chios-stad naar Psara, Samos, Lesbos, Thessaloniki, Kavala en Piraeus varen. Met het openbaar vervoer, per bus, kun je het eiland goed verkennen.7

Niet vergeten! 

De mooiste griekse plekken zijn net voorbij gekomen, maar er zijn nog een paar tips om jouw vakantie compleet te maken!

  • Huur een auto

Als je het leuk vindt om een eiland snel en op een leuke manier te leren kennen, is het advies om een auto te huren. Let wel op, je moet vaak boven de 21 jaar zijn en langer dan 5 jaar je rijbewijs hebben. Verder is het belangrijk om goed op te letten waar je een auto huurt. Maak van te voren altijd foto’s van de auto voordat je er mee wegrijdt, dit is als bewijs als er al schade aan de auto was.

  • Neem contant geld mee

Griekse dorpjes en steden hebben vaak markten. Op dit soort momenten is het altijd handig om contant geld bij je te hebben, je kan namelijk niet bij alle kraampjes met pin of creditcard betalen.

  • Tasje 

Zoals welbekend in Barcelona heb je in Griekenland ook zakkenrollers. Daarom het advies om je paspoort en je portemonnee op je borst of buik te dragen. Hier zijn handige tasjes voor die je voor een lage prijs in de winkel of online kan kopen. Deze tasjes zijn vaak dun en kan je onder je kleding dragen, waardoor je nog steeds je leuke zomer jurk of blouse aan kan trekken.

  • Praat met locals

Om de echte geheime plekjes van een eiland te ontdekken kan je het beste met een lokale bewoner praten. Gelukkig staat Griekenland bekend om zijn gastvrijheid, het zal daarom ook niet moeilijk zijn om in gesprek te raken met een local en hem of haar om de mooiste plekken vragen.

  • Telefoon op stil 

We denken het allemaal wel eens, “ik moet minder op mijn telefoon zitten”. Maak deze vakantie eens gebruik om je telefoon thuis te laten. Niet echt thuis als in Nederland, maar in het vakantiehuisje of hotel. Probeer één dag in je vakantie eens zonder. Je bent eens niet bereikbaar en dat is prima, je bent tenslotte op vakantie!  

Tot slot, Griekenland is een prachtig land. Er is voor ieder wat wils en genoeg te ontdekken!4-1


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored