icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Canada ligt aan je voeten

Geplaatst op 27-09-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Laat je meenemen op een avontuurlijke reis door het adembenemende Canada, waar je wordt omringd door water, wildlife en een heerlijk geurend naaldbos. Overnacht in een kleurrijk vissersdorp, stijg op vanaf het water in een watervliegtuig en word getrakteerd op oogstrelende vergezichten en verblijf in een idyllische cabin, midden in de natuur. Het is maar een greep uit de vele hoogtepunten die je te wachten staan tijdens een roadtrip door Canada.

Tekst: Redactie

Little America laat je kennismaken met dit unieke land, waar je omringd kunt worden door de stilte van de natuur, wakker kunt worden met zicht op de toppen van majestueuze bergen, maar ook kunt opgaan in steden of inheemse cultuur. Verlies jezelf in de schoonheid van dit prachtige land en geniet van momenten die je voor altijd bij zullen blijven. Een land als Canada leent zich uitstekend voor een roadtrip. Stap in je huurauto en ontdek de adembenemende landschappen die dit land te bieden heeft. Van pittoreske kustdorpjes tot besneeuwde bergen en bruisende metropolen, maak een roadtrip en zie de diversiteit van het land. Kom op plekken waar anderen niet zijn. 

Lees meer over hoe een roadtrip eruit zou kunnen zien. Het is slechts een voorbeeld, want jouw reis wordt door Little America op maat gemaakt, om naadloos op jouw wensen aan te sluiten. De eerste roadtrip omschrijft de bijzondere oostkust en Vancouver Island en de tweede roadtrip neemt je mee door de Canadese Rockies. Ontdek de bijzondere ongereptheid van de oostkust en begin jouw reis in Chilliwack, een stad met veel boerderijen, maar ook met een groot aanbod aan outdoor activiteiten. Proef verse producten en leer meer over het boerenleven in dit gebied vol avontuur. 

Rijd door naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Deze pittoreske stad aan de zuidkant van Vancouver Island biedt een mix van historische kastelen, prachtige tuinen en boeiende musea. Verken de schilderachtige straten, maak een wandeling langs de Inner Harbour en bewonder de architectonische schoonheid van de stad. Ga vervolgens de natuur in en ervaar de rust van Vancouver Island. Bezoek oude vissersdorpen en het Pacific Rim National Park Reserve. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor allerlei buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen, kajakken, surfen en het spotten van wildlife. Voel de wind in je haren, geniet van een adembenemend uitzicht over zee en maak kennis met een diversiteit aan dieren die in dit gebied leeft. 

Ontdek Strathcona Park, de Discovery Islands en de noordwestelijke regio van Vancouver Island. Hier kun je de ongerepte wildernis verkennen en orka’s, dolfijnen en zeearenden spotten. Maak ook kennis met gezellige dorpjes zoals Telegraph Cove. Gekenmerkt door houten huizen en steigers en omgeven door een oogstrelend landschap vol naaldbomen. Telegraph Cove is het vertrekpunt voor kajakkers en walvisspotters die op zoek gaan naar orka’s in de Johnstone Strait. 

canada-alberta-banff-banff-nationalpark-moraine-lake-john-lee-unsplash

Wil je beren in het wild zien? Ga dan richting de Coast Mountains. In de uitgestrekte wildernis leeft een van de grootste populaties grizzly- en zwarte beren van Canada. Daarnaast heb je kans wolven en zeearenden te zien.

Ga door richting Whistler Valley, waar er in de zomermaanden ontelbare mogelijkheden zijn om te mountainbiken en te wandelen in de natuur. Maak ook een stop in Wells Gray Provincial Park met zijn vele ontzagwekkende watervallen, kleurrijke alpenweiden en uitgestrekte meren. 

Stop in Okanagan Valley en proef de lokale wijn of bezoek festivals en boerenmarkten. In de zomermaanden kun je zwemmen en varen bij Okanagan Lake en wandelen naar de top van Giant’s Head Mountain. Besteed tenslotte nog een aantal nachten in Vancouver. Bezoek musea, galeries en theaters van wereldklasse. Maak in Canada ook kennis met de rijke tradities van de First Nations en leer over hun oude gebruiken en rituelen. Canada is een smeltkroes van culturen en heeft een levendig erfgoed dat wacht om ontdekt te worden. 

Hou je van ruige natuur met bergen en wildlife? Maak dan een roadtrip door de Canadese Rockies. Ontdek de mooiste natuurparken van Canada met unieke diersoorten die er in het wild leven, van elanden en bevers tot grizzly beren en wolven. De Canadese wildernis kent geen gelijke!

Begin jouw avontuur in de bruisende stad Calgary, waar de rivieren Bow en Elbow samenkomen. Hier proef je de rijke geschiedenis van het Wilde Westen en kun je de jaarlijkse Calgary Stampede Rodeo Show ervaren.

Verlaat het stadse leven en laat je betoveren door de prachtige natuur van Banff National Park. Bewonder de smaragdgroene wateren van Lake Louise, wandel door de kleurrijke bloemenvelden van Sunshine Meadows en rijd over de iconische Icefield Parkway. Dit nationale park biedt eindeloze mogelijkheden voor wandelen, vogelspotten, bergbeklimmen, kanoën en vissen.

Vervolg je reis naar Jasper National Park, het grootste nationale park in de Canadese Rockies. Hier ontdek je kwetsbare ecosystemen en het wereldberoemde Columbia Icefield. Het park is ook de thuisbasis van een populatie grizzlyberen en elanden, waardoor het een paradijs is voor wildlife-liefhebbers.

Ook tijdens deze roadtrip kom je langs Wells Gray Provincial Park, met zijn prachtige watervallen, alpenweiden en uitgestrekte meren. 

Aangekomen bij Revelstoke, een historische stad omringd door adembenemende natuur, geniet u van de hoge toppen van de Clachnacudainn Range in Mount Revelstoke National Park. Rijd de Sky Parkway, maak wandeltochten door velden met bloeiende wildflowers of daag jezelf uit met diverse buitensporten.

Okanagan Valley biedt ook tijdens deze route tijd om te ontspannen met wijnproeverijen en luieren aan het Okanagan Lake. Met vernieuwde energie ga je dan verder, de uitgestrekte Southern Rockies in. Met zijn glinsterende gletsjers, betoverende meren, kleurrijke alpenweiden en diverse wildlife ervaar je hier de natuur op zijn puurst! 

Eindig je reis in Waterton Lakes National Park, bekend om zijn prachtige meren. Verken de wandelroutes en geniet van de serene omgeving van Upper en Middle Waterton Lake.

Ben je klaar voor jouw eigen unieke roadtrip door Canada? Little America stelt jouw reis helemaal naar je wensen samen. Van accommodaties en activiteiten tot huurauto en route. Boek nu voor 2024 en ervaar de adembenemende wildernis van Canada, want Canada ligt aan jouw voeten!

Unieke reizen door Canada

Maak bij Little America kennis met een unieke manier van reizen, waarbij je alleen doet waar je blij van wordt. Waarbij je overnacht in de natuur en elke dag geniet van nieuwe ontdekkingen. Waar je kennismaakt met de locals en hun manier van leven van dichtbij meemaakt. En waar het elke dag opnieuw voelt als vakantie, omdat je zelf niets anders hoeft te doen dan genieten. 

Vertel ons wat jouw wensen en dromen zijn voor jouw ideale vakantie door Canada. Wil je beren spotten in de Rockies? Kajakken op de meren van Revelstoke? Wijnproeven in de Okanagan Valley of kennis maken met de cultuur van de First Nations? Onze reisexperts wijzen je graag de weg!

Inspiratie opdoen? Bezoek een van onze gratis presentaties!

la-can-connected-465x60-1-1-1


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored