icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Bestuur je auto met jouw telefoon of smartwatch.

Geplaatst op 30-09-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Martin Tokkie

In mijn jeugd was er een televisieserie die de Knightrider heette. De acteur die de hoofdrol speelde loste met een snelle sportwagen allerlei problemen op. Als het hem te heet onder de voeten werd sprak hij in zijn horloge iets als “Kit, kom voorrijden” en de auto kwam uit zichzelf aangesneld. 

Toekomstmuziek, maar nu ingehaald door de realiteit. Onder andere BMW maakt een auto die je in krappe parkeerplaatsen met je telefoon of smartwatch kunt inparkeren als je er zelf naast staat. Ook omgekeerd is dat mogelijk en je auto wordt keurig voorgereden. 

Daarnaast kun je een vast traject als een parkeergarage aanleren aan de auto en wordt elke dag jouw auto keurig op je vaste plek geparkeerd. (Of op je oprit). Ik heb al in een auto gereden die je kunt aanleren op een vast punt bijvoorbeeld het portierraam te openen zodat je een pasje aan de slagboom kunt aanbieden of een parkeerkaartje trekken (doet u dat nog?) Ook de ventilatie starten, een bestemming doorsturen of de auto openen kan op afstand.

Vooruitstrevende techniek, en ik verbaas mij daar niet meer over. Waar ik mij wel over verbaas is het feit dat ik voor de meest onzinnige zaken een account moet aanmaken of een emailadres moet opgeven. Voor een camera of bijvoorbeeld een Fitbit-horloge. Het horloge moet mijn inspanningen meten en doorgeven aan mijn telefoon. Daarvoor hoeft de fabrikant niet te weten wie ik ben!  Een grote ergernis, met name omdat ik voor Connected en het YouTube-kanaal heel veel producten test. Tot in lengte van jaren bestoken fabrikanten je met allerlei mails. Ik ben er tegenwoordig vlot klaar mee, bij onzinnige acties gaat het product retour en besteden wij er geen (positieve) aandacht aan. 

Hetzelfde gaat op voor software. Met namen anti-viruspakketten hebben de nare gewoonte je te vervelen met onnodige meldingen. “Uw systeem is gecontroleerd en bevat geen virussen”. Ja, dat zal je geraden zijn, daarvoor had je een pakket gekocht toch? Al die vervelende aandacht vragende software… Als elke klik een tientje opbracht was ik nu schatrijk geweest. 

Aan het einde van het jaar gaan weer werk maken van de Mediamarkt-koopavonden. We denken na over een extra moment in 2024, zo vlak voor de zomer eind mei. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Martin Tokkie

 


 

Poll:

Poll niet actief
Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored