icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Nieuwe trends op de IFA Berlijn 2013

20131014 A19 Photo07 09 13105116EugenieGijsberts3

Alle laatste technische snufjes, trends in techniek en heel veel bezoekers zijn de ingrediënten van de IFA.

De IFA (Internationale Funk Ausstellung)  is de beurs voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie, huishoudelijke apparaten, beeld & audio, computers etc. Dit walhalla voor de gadgetfreak vond plaats van 6-11 september in Berlijn.

De trends van dit jaar: smart, sharp, big, apps en NFC

Smart

De smart-tv wordt meer en meer middelpunt van het huishouden. Met de smart-tv bedien je je oven, je koelkast geeft aan dat je vlees niet meer goed is en tijdens het boodschappen doen kun je via je smartphone even in je koelkast kijken wat er nog allemaal op voorraad is. Ondertussen geeft je smart-tv het signaal dat je partner in de file staat en herinnert je aan de reservering voor het restaurant, zodat je deze kan bellen om aan te geven dat je iets later bent. Er zijn wasmachines die doorgeven dat ze klaar zijn met de was en vragen of ze een schoonmaakcyclus moeten draaien. De smartwatch ontbrak natuurlijk ook niet. Gepresenteerd door zowel Sony als Samsung. Vaak waterbestendig en met NFC (Near Field Communication, zie artikel elders in de Shift) uitgerust. De smartwatch biedt, als verlengde van je Android smartphone, de mogelijkheid om je Gmail, kalender, chatberichten en nog veel meer te checken. Je kunt er zelfs foto’s mee maken.

Sharp

Ultra HD (of ook wel 4K) zet de televisiewereld nog verder op scherp. Want het beeld kon nog scherper. Het verschil tussen Full HD en Ultra HD is duidelijk zichtbaar als de schermen naast elkaar hangen. Aansluitend op de schermen werden er ook al 4K mediaplayers tentoongesteld. Alles voor een ultieme beeldervaring.

Big

Het formaat van de schermen wordt ook steeds groter. Zo was er het grootste gebogen OLED scherm, het grootste 4K scherm. Maar ook smartphone-schermen worden groter.

Apps

Er worden meer en meer apps ontwikkeld die het leven vergemakkelijken. Sony heeft een app à la Shazam, die films kan herkennen op basis van het geluid. De Samsung Galaxy heeft een smartpen waarmee je in combinatie met de app ‘smartbook’ zaken digitaal kunt uitknippen en met webadres voor later gebruik kan opslaan. Bijvoorbeeld om dat ene boek op eBay later terug te vinden.

Near Field Communication

De trend in Berlijn was Near Field Communication. Veel accessoires zijn uitgerust met NFC. Het koppelen van bijv. een koptelefoon met NFC en een smartphone met NFC gaat stukken sneller dan via Bluetooth. Sony gooit de lens-style camera in de strijd. Uitgerust met NFC, te koppelen aan je smartphone. En vervolgens als losse lens/mini-fototoestel te gebruiken. Dus je hoeft hem niet aan je smartphone vast te maken. Sony had in zijn lijn een koptelefoon met NFC opgenomen. Speel een muziekje op je smartphone, houd de koptelefoon er dichtbij en nog geen 2 tellen later klinkt het geluid via je koptelefoon. Smart, bigger, sharper en faster. Allemaal trends om het leven simpeler, beter of anders te maken. De IFA bracht een mooie kijk op wat ons te wachten staat het komende jaar.

 

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored