icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Nest: Veiligheid in huis

nest-cam-review-5


Dankzij de bereidwillige medewerking van Nest kregen wij, Eugenie en Martin, de beschikking over de Nest camera en de rook-koolmonoxidemelder.

Eenvoudige installatie
Wat opvalt bij het uitpakken en wat we eigenlijk steeds vaker bij dit soort producten zien, is het ontbreken van een uitgebreide handleiding. Eerst download je de Nestapp en vervolgens scan je de QR-code achterop de camera. Wanneer de installatie niet lukt via de app, kan je het ook nog proberen middels het aansluiten op een pc. Dat hielp Eugenie door de installatie.

Alle producten van Nest zijn, net als de thermostaat, aan te sturen met een app en werken uitstekend samen.

Samenwerkende Nest apparatennest-cam-review-3
Zo gaat in geval van brandalarm de camera direct opnemen en als er koolmonoxide wordt gesignaleerd schakelt de thermostaat gelijk de cv-ketel uit.
De rookmelders dienen er ook voor om in huis de aanwezigheid van personen vast te stellen zodat de thermostaat weet of er verwarming nodig is. Deze schakelt namelijk bij afwezigheid desgewenst automatisch in de spaarstand, zodat je geen onnodige energie gebruikt als je een keer de verwarming vergeet uit te zetten als je weg gaat.

 

Slimme status
Over de rookmelders beschikt Martin al een tijdje, en deze werken voorbeeldig. Geen domme pieptoontjes als er alarm is, en ook geen irritante piepjes als de batterij leeg is. Met slimme verlichting als je langs loopt laat de melder zijn status weten: nest-protect-review-2wit licht: loopverlichting als het donker is;
groen: als het licht uitgaat licht de melder even groen op om te laten zien dat alles in orde is.
oranje: er is iets mis (bijv. binnenkort batterijen vervangen)
blauw: testlicht als je zelf een test uitvoert en rood in geval van alarm.
De melders spreken in bijna alle talen (waaronder Nederlands) uit wat er aan de hand is: bijv. 'er is rook in de huiskamer', 'er is koolmonoxide boven' Een duidelijke tekst waar je iets mee kunt in plaats van dom gepiep. Deze meldingen worden desgewenst ook doorgegeven op je mobiel of tablet, zodat je altijd op de hoogte bent. Ook kun je alle apparaten bedienen met je smartphone, evenals de thermostaat en de camera.

Nest Cam
Die camera is by far het beste wat we in installatie en beeldkwaliteit zijn tegengekomen. Niks moeilijk doen met instellingen en apparaten zoeken. De camera kun je helemaal instellen op allerlei mogelijkheden: automatisch uitschakelen als je thuiskomt (detectie smartphone); tijden programmeren, zones aanduiden die moeten worden bewaakt (optie) en je berichten laten sturen als er iemand in huis gesignaleerd wordt. Bij ons werkte dit vlekkeloos; op geen beweging (zonlicht of schakelen verlichting) werd gereageerd, tot er onverwacht iemand binnenkwam: We kregen gelijk een melding via email en kon live meekijken hoe iemand het huis betrad. Eugenie had haar Apple watch gekoppeld zodat ze via haar iWatch op de hoogte werd gebracht wanneer iemand ongewenst de woning betrad.
In sommige gevallen was dat een mot die vlak voor de camera vloog. Op de tijdlijn kun je alle beelden gedurende een bepaalde tijd terugkijken.

Extra’snest-cam-review-2
Voor geavanceerde functies zoals zones en het terugkijken van videobeelden uit de cloud is wel een abonnement vereist. Voor 10 euro per maand kun je 10 dagen terugkijken, voor 30 euro, 30 dagen. Dan wordt ook in de tijdlijn vastgelegd wanneer er mensen zijn gesignaleerd: erg handig om die terug te vinden.
De camera zelf kost € 200,- maar voor kwaliteit en installatiegemak geven we respectievelijk een negen en een tien. Ik begrijp niet waarom alle andere merken dit niet zo goed kunnen maken.
Bij die kosten moet je, om in geval van calamiteiten de beelden terug te kunnen zien, wel een abonnement nemen van minimaal €10 per maand. Daar was Martin altijd op tegen, maar met deze kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid komt hij zeer in de verleiding.
Deze producten zijn ook te lenen in onze probeerservice.

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored