icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Mijn mooiste vakantiefoto-oktober 2019

cambodja-kids

tekst: Eugenie Gijsberts

1000-en foto’s had ik na 3 maanden te hebben rondgereisd in Azië en Australië. Stuk voor stuk beelden van herinneringen voor het leven. En dan de mooiste uitzoeken! Een heel relatief begrip. Voor mij hoeft een foto niet perfect te zijn, belangrijker is dat de foto een ziel heeft. Iets overbrengt aan degene die er naar kijkt, een gevoel, een boodschap.

 

Deze foto, genomen in Cambodja, bij een van de minder toeristische tempels bij Siem Reap, geeft voor mij de ongedwongenheid weer van het land gecombineerd met de rijke en ook heftige historie die het land kende.
De kinderen op de foto staan beeld voor de toekomst, terwijl zij op de fundamenten staan van een eeuwenoude tempel.

cambodja-kids

De tempels in de omgeving van Siem Reap zijn fotografisch fantastische gebouwen om vast te leggen. Angkor Wat is daar natuurlijk de beroemdste van. Deze wordt met name bij zonsopgang ongelofelijk veel gefotografeerd.

De tempel Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145, tijdens de regeerperiode van Suryavarman II, en is de grootste etagepiramide op het Zuidoost-Aziatische vasteland.

Het monument van Angkor Wat berust op een bouwstijl die terugvoert op de stichting van de eerste steden en tempels in het gebied.

Angkor Wat staat op de Werelderfgoedlijst. Naast Angkor is de Bayontempel bij Angkor Thom, de tempel met de vele gezichten, de bekendste en een van de mooiere tempels in het gebied.

Genoeg fantastische plekken om niet alleen het fotografenhart sneller te laten kloppen.

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond met extra cadeaukaarten voor leden

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdagavond 17 december a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Are...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored