icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Mijn mooiste vakantiefoto

longneck

Tekst: Ton Gieling

Vrienden en kennissen vragen wel eens aan mij, waarom gaan jullie altijd op vakantie naar Azië?
Die vraag is voor ons makkelijk te beantwoorden. Het is de natuur, cultuur, geur, kleur, temperatuur, vriendelijke mensen en niet te vergeten heerlijk eten. Ik heb mij ook nooit bedreigd gevoeld in een Aziatisch land en dat is wel eens anders elders in de wereld.
Inmiddels heb ik 7 rondreizen door Azië gemaakt en in 2017 zijn mijn vrouw en ik naar Thailand gereisd om daar ook eens cultuur op te snuiven.

De Longnecks
In Thailand leven verschillende bergstammen. Een van die bergstammen is de Karen die ook wel de Longnecks wordt genoemd, een van onze hoogtepunten van de rondreis. Doordat de Longnecks Birmese vluchtelingen zijn, erkent Thailand ze niet als bergstam. Ze worden getolereerd maar hebben nergens recht op.
Om er te komen word je in kleine groepjes door ondiep water vervoerd met een, zeg maar grote, uitgeholde boomstam. Het bootje wordt aangedreven door middel van een gebruikte motor uit een personenauto of vrachtauto. Aan deze motor zit een lange as die een schroef voortbeweegt en zo door ondiep water kan varen. Onze kapitein geeft gas door middel van een stalen gaskabel die aan zijn grote teen bevestigd is. Na een klein half uur worden wij begroet door de inwoners van het dorpje.
De Longneck vrouwen zien lange nekken als schoonheidsideaal. Volgens hen ben je mooi als je een lange nek hebt. Ze geloven dan ook dat het dragen van de ringen ervoor zal zorgen dat ze langere nekken zullen krijgen. Dit is niet het geval. De ringen drukt de sleutelbenen omlaag. Hierdoor lijkt het alsof de vrouwen een langere nek hebben gekregen. De vrouwen doen de ringen nooit af, zelfs niet als ze gaan slapen. Als een vrouw de ringen lang gedragen heeft, kan ze de ringen niet zomaar af doen. De nek is gewend aan de ondersteuning van de ringen. Hierdoor zijn de spieren niet meer zo sterk om de nek lang en omhoog te houden.

 

Kleurrijk
Als verwoede fotograaf kun je hier aan je trekken komen. Men is heel kleurrijk gekleed en ten alle tijden bereid zich te laten fotograferen, zeker als je een souvenir koopt. Want naast de entree voor het dorp is de verkoop van veelal eigen gemaakte souvenirs de enige vorm van inkomen van dit volk. Men is wel authentiek maar commercie speelt de hoofdrol, jammer maar toch zeker de moeite van het bezoeken waard. Rondreizen in bijna alle landen van Azië zijn de moeite waard en ik raad het eenieder aan. Gewoon doen.

man-boot

Technische details

Beide foto’s zijn gemaakt met een Nikon D3200 met een standaard 18-55 mm lens. De vrouw stond overdekt en ik heb een hekel aan flits, zodat ik de ISO-waarde heb verhoogd naar 400 met een f/5.3 1/60 sec. De kapitein kon gezien het zonnige weer toe met ISO-100 met een f/8 en gezien de snelheid van de boot en het opspattende water 1/250 sec.

 

Jouw mooiste vakantiefoto in de Connected?

Vanaf nu gaan we iedere uitgave de mooiste vakantiefoto publiceren van een van onze lezers. Wat is het verhaal achter de foto? Hoe heb je de foto genomen en wat zijn de technische specificatie?

Wil jij met jouw mooiste vakantiefoto in Connected staan? Stuur dan een mail naar eitcader.[antispam].@aaconnected.nl en we nemen contact met je op.

 

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdag 26 november a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Arena. E...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdagavond 17 december a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Are...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored