icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Megafiles mailen

20110808 wetransfer

Je kunt bestanden van maximaal 2GB verzenden via WeTransfer. Bestanden blijven twee weken bewaard voor de downloader. Wil je meerdere foto’s, misschien wel verdeeld over meerdere mappen, of zelfs hele mappen verzenden, dan kun je beter die mappen verpakken in één gecomprimeerd bestand of gecomprimeerde map. De geadresseerde krijgt dan geen grote brij aan bestanden binnen, maar de originele mappen. Comprimeren is kleiner maken. Hoe comprimeer je? (Fotobijschriften: wijs een afbeelding aan met je muis)

Wetransfer 1

Zoek in Windows Verkenner de map met foto’s op, selecteer ze en klik op de rechtermuisknop. Kies Toevoegen aan TIFF groot.rar. Wanneer je meerdere mappen wilt inpakken, selecteer je de map waarin al die mappen/bestanden staan en dan voeg je de geselecteerde onderdelen toe (zie figuur 1).
NB De bestanden en onderliggende mappen van de gekozen map worden nu ingepakt door het niet-gratis RAR.exe (zie figuur 2). Andere bekende (en goedkopere) comprimeringssoftware is bv. WinZip. Het gratis 7-Zip is een opensourcecompressieprogramma, dat vrijwel hetzelfde kan en misschien nog wel beter comprimeert, maar zelfs het in Windows Verkenner - sinds XP - ingebouwde comprimeringsprogramma (rechtsklik op bron-bestand/-map, kies Kopiëren naar/Send to, kies Gecomprimeerde map/Compressed folder).

Wetransfer 2

Het ingepakte bestand wordt nu geplaatst in dezelfde map waarin de foto’s en de bovenliggende map stonden (zie figuur 3).

Wetransfer 3

Wetransfer 4

Het inputscherm van WeTransfer opent zich (zie figuur 5). Je moet hier een aantal gegevens opgeven.
Allereerst natuurlijk de bestanden of het bestand dat je wilt verzenden (Zie figuur 6). Zoals gezegd, je kunt hier een of meerdere bestanden opgeven. Dit gebeurt via de Windows Explorer zodra je op het plusteken klikt dat je ziet staan voor de tekst.

Wetransfer 5

Kies bestanden (2GB over). De indicatie van grootte geeft aan hoeveel MB’s of GB’s je nog kunt insluiten in deze zending.
Het vakje Vul de ontvanger(s) hier in: scheid de verschillende geadresseerden door een komma en een spatie. Of er een limiet geldt, is me niet bekend.
Geef in het volgende vak je eigen e-mailadres op om een melding van verzending te krijgen. Je krijgt ook een melding wanneer de geadresseerden het verzondene daadwerkelijk hebben gedownload.
In de ruimte daaronder kun je eventueel een boodschap voor hen meegeven. Ik doe dat zelden omdat ik een separaat mailtje met afdrukinstructies, kleurkalibratie en auteursrechtelijke meldingen veel makkelijker vind.

Wetransfer 6

Nog even terug naar het toevoegen van een bestand of bestanden voor verzending via WeTransfer. In figuur 6 zie je de geopende map na een klik op het plusteken. Selecteer het bestand of de bestanden en klik op Open. In figuur 6 zie je dat in plaats van verschillende foto’s maar één bestand met de ingepakte foto’s is toegevoegd.

Wetransfer 7

Figuur 7 geeft mijn zending weer: TIFF groot.rar van 0,11 GB naar ari.[antispam].@wxs.nl met als afzender mijn Gmail-adres.

Wetransfer 8


Direct nadat je op Transfer klikt, verschijnt het statusscherm van de verzending (zie figuur 8). Afhankelijk van de totale omvang en je uploadsnelheid duurt dit enkele tot tientallen minuten.
De geadresseerde krijgt een mailaankondiging toegezonden met daarin een link en instructies hoe de zending te downloaden. De afzender krijgt twee berichten, een dat de zending is verstuurd, een tweede als de geadresseerde die heeft gedownload.
De proxyserver (veiligheidssluis) van ABN AMRO verhindert het downloaden van bestanden bij WeTransfer overigens. Dit kan ook bij andere bedrijven zo zijn; met een testbestandje vooraf kom je daar snel achter.

 

 

 

Evenementen
JUN
20
Start Connected outletstore

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

SEP
27
Bronstocht

Evenement | 05:15 - 08:15 | Nunspeet

Ieder jaar in de maanden september en oktober vindt er o.a. op de Veluwe een spectaculair schouws...

OKT
5
Drone Festival

Evenement | Assen

Op zaterdag 5 oktober 2019 vindt op het TT Circuit Assen het grootste outdoor drone festival van ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond woensdagavond 29 mei 2019 van: 17:00-21:00 Voorwaar...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond woensdagavond 29 mei 2019 van: 17:00-21:00 Voorwaar...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored