icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

LaCie Porsche Design Mobile Drive

20161214 LaCie Porsche Design Slim Left Hi Res

Opslag is er in allerlei soorten en maten, maar zo mooi als de LaCie Porsche Design Mobile Drive hebben we ze nog niet vaak gezien. Het is echter meer dan enkel mooi design, want deze mobiele schijf biedt meer.
De behuizing is namelijk voorzien van zeer stevig aluminium.
Dit ziet er ontzettend mooi uit, maar geeft de drive tegelijkertijd ook een laag bescherming die je verder vooral in rugged opslag tegenkomt (minus het mooie design)
Het aluminium is drie millimeter dik en dat voel je.
De drive komt in drie varianten: een model met 1TB aan opslag, 2TB aan opslag en 4TB aan opslag. De 1TB en 2TB-varianten zijn iets kleiner dan de 4TB-variant, respectievelijk 84x128x10mm en 84x128x21mm. De drives zijn alledrie voorzien van een USB-C-aansluiting, maar worden geleverd met USB-C-naar-USB-adapterkabel.
Je kunt de drive vanzelfsprekend gebruiken om er jouw bestanden naar toe te slepen en het daarbij te laten, maar dan mis je wat de drive ook erg de moeite waard maakt: de software die LaCie bij de drive levert. Zo zit er standaard een suite bij waarmee je gemakkelijk backups maakt van je werk.
Deze software wordt geleverd voor zowel Windows als OSX, dus ook Mac-gebruikers kunnen met de Mobile Drive aan de slag.
Prettig is ook de EcoModus, waarmee je het energiegebruik door de drive verlaagt wanneer je deze niet gebruikt. Je bestanden zijn op deze drive ook beveiligd, want de drive is voorzien van de Private-Public-software van LaCie. Hiermee versleutel je je bestanden met een wachtwoord.
Deze software draait vanaf de drive zelf, waardoor je niets hoeft te installeren en je bestanden in principe altijd veilig zijn.
Prijs: vanaf € 124,99
Info: lacie.com

 

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond met extra cadeaukaarten voor leden

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdagavond 17 december a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Are...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored