icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Kort & Simpel- okt.2017

dry-steppers-waterproof-shoe-protectors-03

 Tekst: Dennis Wooning

Even echt ontspannen. Even echt ontspannen doe je niet als je continue online bent. Iedere keer een nieuw WhatsApp, mailtje of ander bericht zorgt ervoor dat je nooit 100% kan genieten. Iedere moderne mobiele telefoon heeft een speciale vliegtuigstand. Deze hoeft niet alleen in het vliegtuig gebruikt te worden maar kan ook gewoon overdag wat vaker worden gebruikt. Mocht je toch nog een dringend telefoontje verwachten dan is het mogelijk dat alleen dit specifieke telefoonnummer wel door komt.

 

Mijn dure schoenen altijd droog. Vroeger zei mijn vader altijd: ga maar op de fiets naar school, dat is gezonder! Natuurlijk klopt dat maar vooral tijdens een regenbui was dit geen fijn advies. Vooral voor mijn dure gympen was de regen niet echt goed en een paar oude plastic tassen moesten dan zorgen voor een niet al te hippe oplossing.

Nu zijn er hippere oplossingen en kan je regenhoezen krijgen in diverse designs. De hoezen zijn makkelijk aan te doen en dicht te maken. Niet alleen voor een regenbui op de fiets maar zelfs op een modderig festivalterrein brengen deze hoezen uitkomst en heb je altijd droge en nette pattas. https://www.drysteppers.com/
pomodore

Tomaten om focus te houden. Wie kent het niet? Net lekker in de flow en dan wordt je weer gestoord door een collega of berichtje. Aan het einde van de dag heb je eigenlijk je doelstellingen niet gehaald zonder dat je weet waar dit door kwam. Natuurlijk zijn de oplossingen simpel: gewoon apart gaan zitten, jezelf opsluiten en je telefoon helemaal uit.
Maar het kan ook anders met de Pomodoro techniek! Het is eigenlijk heel eenvoudig, je gebruikt een eierwekker om je tijd te verdelen in blokken van een half uur. Voordat je aan een taak begint schat je het aantal blokken die je nodig denkt te hebben. Dan start je en zet je de eierwekker op 25 minuten. Essentieel is dat je vervolgens door niets en niemand laat afleiden. Ook niet door jezelf! Als na 25 minuten de wekker gaat neem je 5 minuten pauze om iets te doen wat niet veel ‘hersenkracht’ vraagt (bijvoorbeeld een rondje lopen, koffie of thee pakken etc.). Na 3 à 4 Pomodoro’s neem je een langere pauze van 20-30 minuten.
Ons brein heeft tijd nodig om op te starten. Voor sommige taken wel tot 15 minuten. Iedere keer als je wordt gestoord begint dit proces opnieuw. De Pomodoro techniek werkt met dermate korte ‘tijdsblokken’ dat je door het zetten van de wekker (en het tikkende geluid) je (onbewust) veel beter concentreert om je doel te halen. Het halen van je doelen zorgt voor een fijn gevoel en dat draagt weer bij tot een goede gezondheid. Probeer het gewoon eens, wie weet?
ios-batterij-besparen-vliegtuigmodus-gebruiken
 
Grote bestanden overzetten met Apple. De vakanties zitten erop en tegenwoordig maken wij bijna alle vakantiefoto’s met de telefoon. Vaak komt het voor dat bij thuiskomst meerdere personen de foto’s of grote bestanden willen zien of zelfs willen hebben. De overdracht van deze grote bestanden werkt bij Apple erg simpel namelijk via: Apple Air Drop. Via het menu op je Apple kun je het ontvangen aan en uit zetten. Kies daarna het bestand en het druk op het
‘delen’ teken. Daarna zie je de mogelijkheid om het bestand te delen via Air Drop. De ontvanger moet wel in de buurt zijn en ook de mogelijkheid voor Air Drop aan zetten. Door de bestanden daarna te accepteren kan je op een zeer eenvoudige en snelle manier de grote bestanden met elkaar delen.
Makkelijke calculator tip! Druk met lange berekeningen in de calculator app van iOS en dan opeens een typefout. Ik begon dan gewoon weer opnieuw maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Als je horizontaal van links naar rechts swipet in het venster waar de cijfers worden getoond verwijder je het laatst ingevoerde cijfer. Iedere swipe daarna verwijdert steeds het volgende cijfer. Dus helemaal weer opnieuw beginnen is niet meer
Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdag 26 november a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Arena. E...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdagavond 17 december a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Are...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored