Kort & Simpel februari 2018

nuki

Tekst: Dennis Wooning

Slimme opener
Kortgeleden was ik met mijn jongste dochter bij Brightday. Een leuk event met diverse innovaties en demonstraties. Tijdens een van de demonstraties viel mijn oog op een mooie en slimme oplossing om de huisdeur te openen.

nuki Normaal moeten er bij slimme sloten nogal wat aanpassingen plaatsvinden. Boren, schroeven en zagen vragen dan vaak professionele hulp. Dit is bij de Nuki Smart Lock www.nuki.io niet het geval. Het slot zet je eenvoudig met twee schroeven over het huidige slot heen. Natuurlijk doe je dit wel aan de binnenkant van de deur en de sleutel kan je zelfs laten zitten. Het slot werkt op twee batterijen en een app op de iPhone of Android device.

Via een app op je telefoon kan de Nuki zien of je aan- of afwezig bent. Je kan de Nuki zelf instellen zodat het slot zichzelf opent of afsluit. Altijd handig als je met je handen vol boodschappen thuiskomt en je sleutel niet meer hoeft te zoeken. Ook kan je via het internet op afstand de sloten gemakkelijk openen. Zo staat je kind dus nooit meer voor een gesloten deur omdat jij was vergeten de sleutel in de schuur te leggen.

 


Filmen en foto’s tegelijk

foto-maken-tijdens-filmen
Wist je dat je met een smartphone gewoon veel tegelijk kan doen? Het is dus ook mogelijk om te filmen en gelijktijdig foto’s te nemen van wat je ziet. Het werkt heel eenvoudig. Tijdens het filmen maak je een foto door op het camera-icoontje te tikken. Je video wordt niet onderbroken en de foto wordt automatisch opgeslagen! Dit kan vanaf Android 4.0 Ice Cream Sandwich of iOS 6 en is erg handig als je naast de bewegende beelden ook echte foto’s wilt hebben.

Sociale beveiliging
Misschien niet het goede blad waar ik dit in schrijf maar Achmea uit Apeldoorn is de samenwerking aangegaan met een startup die op een andere manier kijkt naar het beveiligen van je huis. www.homiesalarm.nl maakt namelijk gebruik van het sociale aspect van WhatsApp.

homies-2Zo past niet alleen een systeem op je huis maar kunnen je vrienden, familie of andere groepen een oogje in het zeil houden. Homies is namelijk een kleine unit die je overal kan ophangen. De unit is voorzien van allerlei slimme sensoren en herkent daardoor brekend glas, zietvia infrarood beweging en herkent ook nog rookontwikkeling. Daarnaast hoort hij ook andere rookmelders en meet hij continue de temperatuur in huis. Als er opeens iets afwijkt en niet helemaal in de haak is, alarmeert Homies met een sirene de buurt en stuurt iedereen een appje die is opgegeven in de app.

Geheime berichten
Natuurlijk heb je thuis voor elkaar geen geheimen maar op kantoor is het soms goed dat collega’s niet direct je berichten of WhatsApps kunnen meelezen. Bij velen onder ons wordt er vaak een voorvertoning van het bericht gegeven in het berichtencentrum.
whatsapp-promo

Om te voorkomen dat iedereen met een schuin oog het bericht leest is een eenvoudige verandering van de instellingen nodig. Via: Instellingen -> Berichtgeving -> Toon voorvertoning schakel je ‘indien ontgrendeld’ in. De berichten komen worden wel zichtbaar in het berichtencentrum maar zijn pas leesbaar als de iPhone ontgrendeld is. Vaak gaat dit door middel van de vingerafdruk. Bij de iPhone X werkt dit nog mooier. Door de nieuwe TrueDepth-camera is het mogelijk om via gezichtsherkenning jouw identiteit te bevestigen. Jij ziet daarom direct zelf de berichten terwijl als er iemand anders naar kijkt de berichten direct niet meer leesbaar zijn.

Evenementen
NOV
29
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Media markt Arena Amsterdam

Voor heel veel voordeel en een mooi assortiment, is het niet gek dat Sint de Media markt goed ken...

DEC
20
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Media markt Arena Amsterdam

Kopen vlak voor kerst is niet mis, vooral als er een ledenkoopavond van Connected is. Daarnaast...

MEI
8
Photokina - 11 mei

Evenement | Messe Keulen

CREATE!, DISCOVER!, CONNECT! De photokina is een internationale handelsbeurs op het gebied van f...

 

Poll: Overstappen van Windows op Apple...

We zien veel leden, waaronder Connected bestuursleden overstappen op Apple. Veel daarvan waren gevorderde en ervaren Windows gebruikers. Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Overigens maakt het ons niet uit wat je wil gebruiken, wij zijn er voor alle leden en besturingssystemen. Er is één antwoord mogelijk, kies wat het meest van toepassing is.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored