icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Kort en Simpel oktober 2018

kort-en-simpel

Snel je telefoon opladen?

Waarom zou ik de vliegtuig (flight) modus aanzetten? Natuurlijk is het soms lekker rustig als ik de flight modus aanzet. Naast de rust weet ook iedereen dat de telefoons sneller wordt opgeladen. Niet iedereen weet alleen hoeveel dit scheelt. Bij een (bijna) lege telefoon is in flight modus een telefoon 10min eerder weer volledig opgeladen. Dit scheelt dus echt wel mooi een paar minuten zonder de flight modus aan te zetten.kort-en-simpel

 

Typen op een grote iPhone

Zelf heb ik een iPhone 8Plus, een lekker groot model met een mooi groot scherm. Lopend naar de trein is het grote scherm niet altijd handig met typen. Maar daar is een handige tip voor. Met het eenhandige toetsenbord kun je makkelijker grotere iPhones met een hand bedienen, linkshandig of rechtshandig. Het activeren van het eenhandige toetsenbord is heel simpel:

  • Open een app waarin je tekst wilt invoeren, bijvoorbeeld Mail of WhatsApp.
  • Houd de emoji-knop of wereldbol ingedrukt tot het menu verschijnt.
  • Kies het links- of rechtshandige toetsenbord.
  • Het toetsenbord schuift op en je kunt het meteen gebruiken.

WhatsApp lezen zonder gezien te worden

Soms wil je gewoon een WhatsApp berichtje lezen zonder dat iemand ziet dat jij hem gelezen hebt. Geen blauwe vinkjes dus……. Dat kan via een simpel trucje: zet eerst de flight modus aan. Ga dan naar WhatsApp, lees het bericht, sluit WhatsApp weer af en zet dan de flight modus weer uit. Zolang je WhatsApp niet meer opent, ziet de afzender niet dat je het bericht hebt geopend of dat je zelfs online bent geweest.

Kinder surprise-eikort-en-simpel-3

Als je de chocolade van je Kinder suprise-ei op hebt hoef je de lege gele plastic capsule niet weg te gooien. Het is een ideaal hulpmiddel om je oortjes met snoertje in op te bergen. Nooit meer oortjes die in de knoop zitten en altijd netjes droog opgeborgen.

Meerdere apps op beginscherm verplaatsen

Ik krijg steeds meer apps op mijn iPhone. Als ik een tijdje een app niet heb gebruikt ruim ik die op zonder weg te gooien. Het plaatsen in mappen is dan een snelle oplossing maar het duurt wel lang als ik dit stuk voor stuk moet doen met de appjes. Maar je kunt natuurlijk ook meerdere apps tegelijk verplaatsen.

kort-en-simpel-2Dit werkt op de volgende manier:

  • Hou één app die je wil verplaatsen ingedrukt totdat ze gaan wiebelen.
  • Het icoontje wordt dan wat donkerder van kleur. Terwijl je je vinger op het icoontje houdt, sleep je het desbetreffende appicoon een klein stukje zodat de normale kleur weer zichtbaar is.
  • Tik vervolgens met een andere vinger een voor een op de apps die je tegelijkertijd wil verplaatsen. Deze schuiven dan onder je andere vinger die je nog steeds op het scherm ingedrukt hebt.
  • De hoeveelheid apps die je tegelijkertijd verplaatst, wordt weergegeven met een tellertje. Sleep de apps vervolgens naar de gewenste plek.
  • Haal je vinger van het scherm zodra je met de groep apps op de juiste plek bent. De apps worden vervolgens in de volgorde waarin je ze aangetikt hebt op de nieuwe plek gezet.

 

Evenementen
JAN
11
PC voor privé

Aanbiedingen

Vanaf het nieuwe jaar gaan we een aanbod doen met diverse PC's, Mac etc voor privégebruik. Naar a...

 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MRT
12
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Aanbiedingen | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored