icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Kort en simpel-juni 2017

google-maps

 

 

Google Maps

Steeds vaker gebruik ik Google Maps als ik op pad ben. Niet alleen voor de reis vanuit mijn huis naar het werk maar ook als ik ga wandelen of een stuk moet rijden. Een locatie delen via WhatsApp is al even mogelijk maar sinds kort is het ook mogelijk om je locatie te delen via iMessage. In het menu van Google Maps kan je nu kiezen voor berichten (iMessage). Hiermee is het mogelijk om real time je Google Maps-locatie te delen met mensen die jij kent. Erg handig als je bijvoorbeeld continue wil laten weten waar je bent. Natuurlijk kan dit ook voor een kortere periode.

 

Bike Computer

Waar even geleden de fietscomputer nog regelmatig gebruikt werd zie je tegenwoordig steeds meer de mobiele telefoon als fietscomputer. Een app die nu hoge ogen gooit is ‘Bike computer’ In een half jaar tijd is deze app al 100.000 keer gedownload. Je gebruikt daarmee de iPhone als fietscomputer op je stuur en de app synchroniseert alles bijvoorbeeld met Strava. Ook heeft deze app een speciale ‘Keep me safe’ functie, bij een ongeluk stuurt deze functie direct een noodbericht naar vrienden of familie. Een mooi en veilig idee.

 

Travis the translatortravis-the-translator

Natuurlijk kan iedere telefoon worden gebruikt voor het vertalen van teksten. De apps van Google kunnen dit al door in te spreken of een foto te maken. Maar nu is er ook een speciaal apparaatje wat men Travis noemt. Travis kent 80 talen en werkt door middel van Artificial Intelligence. Hierdoor werkt Travis meer accuraat, sneller en beter dan ieder vertaalprogramma op een telefoon. Travis werkt zowel online als offline en is daardoor altijd beschikbaar als tolk in het buitenland.

 

Mobiele hotspot via iOSpersoonlijke-hotspot

Vaak krijg ik te horen dat een openbare wifispot niet altijd veilig is. Vooral in het buitenland probeert men op deze manier gebruikersnamen en wachtwoorden te onderscheppen. Daarom is het soms veiliger om je telefoon te gebruiken als hotspot. Via iOS is dit eenvoudig in te stellen. Navigeer hiervoor naar Instellingen/Persoonlijke hotspot en activeer de functie achter ‘Persoonlijke hotspot’. Nu wordt je toestel zichtbaar als je deze bijvoorbeeld zoekt met je iPad. Een verbinding is dan makkelijk te maken met behulp van het invoeren van het wachtwoord. Let natuurlijk wel goed op je datagebruik.

 

Aan welke kant moet ik tanken?

benzinemeter

Ik heb weleens een stressmomentje in het buitenland als ik aan kom rijden op een druk tankstation. Overal lange rijen en mensen met drukke gebaren. Waar sluit ik aan en aan welke kant zat de vulopening van de benzinetank ook alweer? Hiervoor heb ik nog geen app kunnen vinden maar heb ik wel een tip gevonden die lijkt te kloppen. Op het dashboard van de auto staat het symbool van een benzinepomp. Naast dit symbool zie je vaak een driehoekje staan. De richting waarin het driehoekje wijst, is de kant waar de brandstoftank zit. Zo kan je in één keer zien welke rij je moet kiezen. Mocht de tip niet kloppen dan hoor ik het graag via twitter: @denniswooning

 

 

 

Evenementen
JUN
20
Start Connected outletstore

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

SEP
27
Bronstocht

Evenement | 05:15 - 08:15 | Nunspeet

Ieder jaar in de maanden september en oktober vindt er o.a. op de Veluwe een spectaculair schouws...

OKT
5
Drone Festival

Evenement | Assen

Op zaterdag 5 oktober 2019 vindt op het TT Circuit Assen het grootste outdoor drone festival van ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond woensdagavond 29 mei 2019 van: 17:00-21:00 Voorwaar...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond woensdagavond 29 mei 2019 van: 17:00-21:00 Voorwaar...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored