icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Kort en Simpel februari 2019

clipboard01 3

Tekst: Dennis Weening

Persoonlijk reageren in een WhatsApp groepchat

clipboard01 3

Om te voorkomen dat binnen een groepchat een en ander uit de hand gaat lopen doordat twee mensen opeens een heel gesprek met elkaar voeren, heeft WhatsApp de mogelijkheid om privé op iemand te reageren toegevoegd.

Als je veel in WhatsApp groepsgesprekken zit, heb je vast wel eens dat twee mensen met elkaar beginnen te praten en er hierdoor een soort privégesprek ontstaat. Vaak is dat niet fijn, want je moet later dan door tientallen berichten heen scrollen, die vaak voor jou helemaal niet relevant zijn. Daarom is er nu de mogelijkheid om in groepsgesprekken privé op iemand te antwoorden.

Dit is hoe het werkt:

  1. Tik op het bericht in een groepsgesprek waar je op wil reageren en houd even ingedrukt;
  2. Druk hierna op de drie puntjes rechtsboven;
  3. Kies voor ‘Privé beantwoorden’ om een reactie te schrijven.

 

De Apple Spacebar  

De afgelopen weken gingen er nogal wat tips viral via de social media. Een tip wil ik jullie niet onthouden, allereerst omdat ik deze zelf nog niet kende en daarnaast heeft hij mij nu al erg veel tijd bespaard. Wie kent het niet: druk bezig met bv een WhatsApp bericht met meerdere zinnen/woorden. Maar dan ontdek je een typefout ergens in de tekst.clipboard02 2

 Met mijn dikke vingers moest ik zoekend in de tekst precies op de plaats gaan staan waar ik wat wilde veranderen. Maar het kan slimmer! Door het inhouden van de cursor toets op het scherm wordt deze een soort van ‘muis’. Je kan nu heel eenvoudig navigeren naar de plek waar je iets wilt veranderen. Erg handig en het scheelt tijd en ergernis.

 Tabbladen sluiten in Safari

Zonder dat je het in de gaten hebt worden er nogal wat tabbladen geopend tijdens het surfen op internet op je mobiel. Ik weet het niet zeker maar soms heb ik het gevoel dat, doordat er veel tabbladen openstaan, het surfen niet echt sneller wordt. Om dat gevoel weg te halen kan je natuurlijk de pagina’s sluiten.clipboard03

Bij Google is dit eenvoudig omdat er binnen de Google Browser een speciale knop zit ‘Alles sluiten’ om dit voor elkaar te krijgen. Binnen Safari moest ik even zoeken maar via de Social Media heb ik daar ook gevonden hoe je dit snel voor elkaar kan krijgen. In de Safari Browser zie je rechts onderin twee vierkantje die bijna op elkaar geplaatst zijn. Als je deze toets enkele seconden inhoudt krijg je de vraag om de tabbladen te sluiten. Lekker snel en lekker makkelijk!

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored