icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Kort en Simpel-augustus 2017

moof

Tekst: Dennis Wooning

Weer snel naar kantoor

De vakantie zit er bijna weer op. Iedereen stapt weer in de trein of de auto om naar kantoor te gaan. Diegene die in de vakantie wat zijn aangekomen kiezen om te lopen of gaan gezond op de fiets. Voor de fietsers onder ons die toch van snelheid houden is er nu een e-bike met een ‘turbo booster’. De fiets wordt gemaakt door Van Moof uit Amsterdam. https://www.vanmoof.com/en_nl/bikes/electrified-s

Deze twee Nederlandse broers hebben de Electrified S een upgrade gegeven. Dankzij de ‘turbo booster’ knop zit de elektrische fietser in een paar seconden op de topsnelheid van 32 kilometer per uur. Volgens de oprichters moet deze knop zorgen dat de electrische fietsen van hun saaie imago afkomen. Gevaarlijk om opeens zo snel te gaan? Volgens Van Moof zal de turbo booster onder meer van pas komen bij steile hellingen en stevige tegenwind. De fiets heeft wel een stevige prijs, de nieuwe uitvoering van de Electrified S gaat 2998 euro kosten.

Uitgerust aan het werksmartduvet2

De zomer zit er weer bijna op en het najaar kijkt alweer om de hoek. Om weer uitgerust naar het werk te gaan is een goede nachtrust wel belangrijk. Een bekend probleem in bed:een van de twee ligt zwetend of rillend van de kou in bed.

Het nieuwe bed van SmartDuvet https://www.smartduvet.com biedt dan wel een mooie oplossing. Voor elke helft van het bed is namelijk een andere temperatuur in te stellen via een app. Het bed werkt met een speciaal materiaal dat met twee lagen lucht is gevuld: eentje voor de temperatuur en eentje om het bed automatisch op te maken. Via een app stel je de temperatuur aan elke kant in. Het bed kan ook koelen: door luchtstroom die door het bed gaat, zou je lichaam afkoelen. Daardoor zweet je ook minder en wordt vocht sneller afgevoerd, stelt SmartDuvet.

 

 

Van wie is die werktas?

In de nieuwe Agile organisatie is de laptop tas of attache koffer niet echt meer op z’n plaats. Wie een beetje IT uitstraling wil hebben draagt alles met zich mee in een rugzak. Misschien een beetje ver gezocht maar rugzakmaker JanSport heeft een sociale rugzak ontwikkeld die je nooit meer kwijt raakt. JanSport is bekend van zijn rugzakken, waaronder een heleboel geruite modellen.

Het nieuwste model met ruitjes is er echter niet zomaar één: het is een soort qr-code. Iedere rugzak heeft een eigen patroon. Hoewel hij geen elektronica bevat, wordt het zo toch een soort slimme tas, met een speciale app kan je namelijk ‘lezen’ van wie de rugzak is en de eigenaar simpel een berichtje sturen. Zo zouden gebruikers bijvoorbeeld hun Instagram, Snapchat of Facebook kunnen delen via hun tas.

Weer met Wi-Fi online

Onderweg werk ik liever niet via onbetrouwbare Wi-Fi punten maar vaak vergeet ik het signaal op kantoor weer aan te zetten. Nu heb ik een makkelijke manier gevonden om dit mogelijk te maken. Het enige wat nodig is, is het geven van een spraak opdracht via Android Google. Dus “Google: zet WiFi aan” is al voldoende om weer online te gaan.

Ook de auto verdiend een luchtjewasknijper-airco

Na iedere vakantie krijgt mijn auto weer een goede boenbeurt. Van binnen en van buiten is alles dan weer spik-en-span. Het enige wat soms blijft hangen is de muffige vakantie lucht. Luchtverfrissers zijn vaak duur, lelijk en ze ruiken vaak nog smerig ook. Je kunt net zo goed een paar druppels geurende olie op bovenste deel van een houten wasknijper doen en deze aan het roostertje van je airconditioning en verwarming bevestigen. Op die manier wordt de lekkere geur door je hele auto verspreid.

 

Evenementen
JUN
20
Start Connected outletstore

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

SEP
27
Bronstocht

Evenement | 05:15 - 08:15 | Nunspeet

Ieder jaar in de maanden september en oktober vindt er o.a. op de Veluwe een spectaculair schouws...

OKT
5
Drone Festival

Evenement | Assen

Op zaterdag 5 oktober 2019 vindt op het TT Circuit Assen het grootste outdoor drone festival van ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond woensdagavond 29 mei 2019 van: 17:00-21:00 Voorwaar...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond woensdagavond 29 mei 2019 van: 17:00-21:00 Voorwaar...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored