icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Kort en simpel-augustus 2016

20160809 touchid

Toegangscode

Bij steeds meer mobiele apparaten gebruikt men vingerafdrukken om te ontgrendelen. Ook op mijn iPhone6 gebruik ik deze functie graag. Vooral om het meekijken van mijn pincode te voorkomen als ik bijvoorbeeld in de trein zit. De vier cijfers zijn namelijk redelijk eenvoudig te onthouden als er iemand mee kijkt. Ik kwam er laatst achter dat het nog veiliger kan: door bij instellingen -> Touch ID en toegangscode -> Wijzig toegangscode te kiezen voor 'Toegangscodeopties' kan ik mijn numerieke code verlengen naar zes cijfers of zelfs een alfanumerieke code kiezen.

Tracker

What is trackr image a5c2d76efcc4c0f9e9cc7ed2c34addd6

Goed op je spullen passen is jammer genoeg nog steeds altijd nodig. Gelukkig helpt de techniek tegenwoordig wel een handje. Op www.thetrackr.com is het mogelijk om losse trackers te kopen. De apparaatjes zo groot als een twee EURO munt hebben een ingebouwde gps waardoor het mogelijk is om via een speciale app te zien waar ze zijn. Bevestig ze dus onder je zadel of aan je sleutelbos en jij bent ze nooit meer kwijt. Door specifieke kleuren in de app en een geluidstoon krijg jij precies door of jij steeds dichter in de buurt komt.

Biertje?!

Net bij de boodschappen een krat bier gekocht maar geen vrienden om te delen? Op kickstarter is nu project BOx gestart. Een fles opener met een wifisignaal wat automatisch je vrienden uitnodigt via Facebook Messenger als jij je eerste biertje opent.

Contactloos

ContactlessSym blk rgb

Veilig en snel de boodschappen betalen? Betaal dan contactloos! Een crimineel kijkt niet meer over je schouder mee welke pincode jij intoetst en ook kan jij je pas niet meer vergeten omdat jij hem in de betaalterminal hebt laten zitten. Er zijn in de wereld al meer dan 500mio contactloze passen in omloop en er is in Nederland nog geen contactloze fraude bekend. En mocht dit toch gebeuren, dan vergoed ABN-AMRO in de meeste gevallen de schade.

Lock it

Natuurlijk kan het wachtwoord op een Apple device zo sterk zijn, het helpt niet als anderen berichten kunnen lezen op het lock screen. In deze berichten kunnen allerlei privacy gevoelige gegevens staan of net dat lieve berichtje wat niet voor nieuwsgierige ogen bestemd is. Dit is makkelijk te voorkomen door berichten op het lockscreen uit te zetten door bij instellingen -> Touch ID en toegangscode -> Toegang bij vergrendeling alles uit te zetten.

Shop app

Wie vaker de boodschappen doet bij de AH heeft vast al de Appie app. Zelf ga ik ook naar andere supermarkten en dan is een neutrale app makkelijker om de boodschappen in vast te leggen. In het verleden gebruikte ik een notitie app maar nu gebruik ik een van de vele verschillende shopping apps. Het grote voordeel is dat de producten worden onthouden en ik hoef dus niet iedere week weer een nieuw lijstje in te typen. Ik kies gewoon de boodschappen die ik al eerder heb in gegeven en kruis ze af in de supermarkt. Scheelt mij vele minuten werk per week. Het is helemaal handig als ik de lijst deel met mijn vrouw, zo vullen wij samen de boodschappenlijst in. Dit maakt boodschappen doen weer een beetje leuker.

 

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored