icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Kort en Simpel augustus 2019

clipboard05

Tekst Dennis Wooning

clipboard05Steeds vaker ben ik op YouTube te vinden. Een kanaal dat voor steeds meer dingen gebruikt gaat worden. Zoals iedereen denk ik wel weet, doet video het beter dan geschreven berichten. Mensen en vooral jeugd willen actieve beelden zien en geen saaie woorden. Nu is natuurlijk niet iedere YouTube-video even interessant en daarom is het handig om te weten hoe je snel in stapjes van 10 sec voorruit kan kijken.

Je kan dit op de volgende manier doen:

  1. Ga naar de meest recente versie van je YouTube app.
  2. Kies de video die jij graag wil bekijken.
  3. Om vooruit of achteruit te spoelen, tik je twee keer achter elkaar op de rechter of linker kant van de video.
  4. Het scrollen in stapjes van tien seconden werkt zowel in de portretstand als in landschapsweergave.

clipboard04

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog niet zoveel gebruik met mijn iPhone maar er zijn wel steeds meer ontwikkelingen die draadloos opladen mogelijk maken. Nu hang ik, soms meerdere keren per dag, mijn iPhone aan het stopcontact om de batterij weer op te laden. Maar er komen steeds meer mogelijkheden om dit draadloos te doen. Het protocol Qi is voor Android- en iOS-device hetzelfde, alleen vind ik vaak de apparaten zelf niet echt mooi staan op mijn tafel of kast.

Hiervoor is er nu een oplossing die in ieder geval esthetisch welkom zou zijn in ons huis. Het is de oplader van https://enerqi.co die je makkelijk uit het zicht kan plaatsen door hem onder je kast of tafel te schroeven. Dit kan onder alle oppervlakten van natuurlijke materialen met een maximale dikte van 4cm. Zo lijkt mijn kast in de huiskamer wel een kast met nieuwe energie!

Fruitvliegjes vangen

Deze zomer was het weer zover. Een beetje warmte en overal zaten fruitvliegjes. Nu las ik over een eenvoudige val die bij ons goed heeft geholpen. Wat je nodig hebt zijn vijf zaken: Een stukje papier, een glas, een schaar en wat plakband. Om de vliegjes te lokken kan je een glas vullen met wat azijn of balsamico.

Knip een rondje uit het papier, iets groter dan de bovenkant van het glas. In het midden van het rondje maak je een klein gaatje van ongeveer 4 millimeter. Knip van de rand van het papier naar het gaatje. Overlap nu de twee zijden van de snede zodat je een soort trechter krijgt, niet te ver, een flauwe trechter is goed genoeg. Vastplakken met plakband. Doe wat azijn in het glas en leg de trechter erop. Je fruitvliegjesval is klaar!

Spreadsheet importeren in Excel door het maken van een foto

clipboard06

Ik hoor bij de eXplorers die binnen ABNAMRO zullen helpen om Office365 te implementeren. In het begin was ik wat afwachtend maar ik ga nu wel de voordelen zien van dit mooie pakket van Microsoft. Naast de volledige integratie die zorgt dat je makkelijker kan samenwerken is vooral de Multi-device aanpak een verademing. Alle apps werken net zo goed op je laptop als op je tablet of mobile.

Nu kwam ik laatst achter een nieuwe mogelijkheid die bestaat op je Android of in mijn geval iPhone. Regelmatig krijg ik namelijk nog spreadsheets op papier. Mooie tabellen waar ik graag snel digitaal mee aan de gang zou willen gaan. Nu is het mogelijk om met je Android- of iOS-device een foto te maken van de spreadsheet op papier. Onderaan het scherm staat hiervoor een speciaal icoontje met een fototoestel. Hiermee kan je een foto nemen van de spreadsheet op papier. De Excelsoftware van Office leest de info en maakt hiervan zelf een nieuwe Excelsheet. Superhandig en dit scheelt veel tijd.

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored